Van'da Ferhat Gençer için anma töreni gerçekleştirildi

Van'da Ferhat Gençer için anma töreni gerçekleştirildi

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Ferhat Gençer için Van'da anma töreni gerçekleştirildi.


Tarih: 22.10.2020 15:51

Van S.B.Ü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Çalışanları, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Ferhat Gençer için Hastane önünde anma etkinliği gerçekleştirdi.


Sağlık Taşeron Kadrosundan geçiş yapan ve Hastane acil kısmında görevli personel Ferhat Gençer, Covid-19 salgınında hayatını kaybetti.

Türkiye’nin Koronavirüsle mücadelesi devam ederken Kuşkusuz bu mücadelenin en ön safında yani cephede ise taşeron Kadrosundan faydalanan sağlık çalışanları yer alıyor.


Covid-19 sebebiyle vefat eden Ferhat Gençer için, sağlık çalışanları için saygı duruşu gerçekleştirildi.


Yapılan saygı duruşu etkinliklerine Hastane Personelleri ve  sağlık kurumundan, sağlık çalışanları arkadaşları katıldı.


Van S. B.Ü Bölge  Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapıldı. Saygı duruşuna çok sayıda hekim ve  sağlık çalışanı arkadaşları katıldı.


Saygı duruşunda “Covid-19 nedeniyle yitirilen Ferhat Gençer  için seni unutmayacağız pankartı açıldı.


Ferhat Gençer fotoğraflarının ve ellerde karanfillerin taşındığı etkinlik çalıma arkadaşları ,masasına çiçekler bırakılarak başladı.


Covid-19 pandemisinde kaybeden ,taşeron işçisi kadrosundan faydalanan ve sağlık çalışanları arkadaşları tarafından çok sevildiği gözlenen merhum Ferhat Gençer önceki gün, tedavi gördüğü hastanede korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.


Hastane çalışanlarının katılımı ile başlayan anma töreninde  mesai arkadaşları göz yaşlarına hakim olamadılar, Hastane veri personeli olarak görev  yapan ve mesai arkadaşlarına Dua eşliğinde fatiha okunarak başlayan anma töreninde konuşan arkadaşları  Öncelikle ailesine, sevenlerine, başsağlığı diliyoruz. Bir arkadaşımızı, bir meslektaşımızı yitirmenin hüznünü, acısını yaşıyoruz.


Toplum sağlığına katkıda bulunmak, salgını sürdürülebilir duruma sokmak, sönümlendirip bitirmek için çalışıyoruz. Mesleğimizi icra ederken hastalanıyoruz, ölüyoruz. Ancak bu ölümler, hastalıklar meslek hastalığı olarak kabul edilmiyor. Sağlıkçılar arasındaki Covid-19 hastalarının, vefatlarının meslek hastalığı olarak kabul edilmesini bir kez daha talep ediyoruz.


sağlık çalışanları ve mesai arkadaşları daha sonra Ferhat Gençerin çalıştığı masaya karanfil bırakarak oradan ayrıldılar.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi