Van'da iki aşiret daha barıştırıldı

Van'da iki aşiret daha barıştırıldı

Van'da 3 ay önce arazi kavgası nedeniyle aralarında husumet olan iki aşiret, barıştırıldı.


Tarih: 01.09.2021 16:18

Van’da 3 ay önce İpekyolu ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde meydana gelen silahlı kavga sonrası iki aşiretin mensupları 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir araya geldi. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen barış yemeğine aşiret lideri İskender Ertuş ve Hüsnü Timur ile Van Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Tuğrul ve iki aşiretin mensupları katıldı. Burada konuşan Hüsnü Timur, “Alacak verecek meselesi yüzünden iki aile arasında bir kavga çıktı ve bir kişi yaralandı. Dünya Barış Günü’nde bu barışı sağlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun hepimize” dedi.

aşiret
Aşiret lideri İskender Ertuş ise aşiretlerinin büyük bir aşiret olduğunu belirterek, “Şimdi bu iki ailenin arasındaki hadise, alacak verecek meselesinden kaynaklandı. Bugün Hüsnü Ağa’nın sayesinde biz bu barışı sağlıyoruz. Barış yemeği ve Dünya Barış Günü herkese hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Van Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Tuğrul da olay büyümeden aile büyüklerinin devreye girdiğini belirterek, “Bugün gereken barış sağlandı. Bu barışı yapan herkese teşekkür ediyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bu barışın yapılması da gerçekten anlamlıydı. İlimiz ve ülkemiz için çok önem arz ediyor. Temennimiz böyle olayların bir daha yaşanmasıdır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı