Van'dan '1 Mayıs' mesajları

Van'dan '1 Mayıs' mesajları

Van'dan gelen '1 Mayıs' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 01.05.2021 01:02

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü günü gelmesiyle beraber Van'dan birçok tebrik mesajları geldi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez

Mesajında, tüm dünyada, işçi ve emekçiler tarafından, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs’ın, ülkemizde 2008 Nisan ayında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildiğini ifade eden Vali Bilmez, 22 Nisan 2009 tarihinde ise 1 Mayıs’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasa ile resmi tatil ilan edildiğini belirtti. Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün korona virüs salgını dolayısıyla alınan tedbirlerle bayram havasında kutlanamayacağını dile getiren Vali Bilmez, mesajının devamında, “1 Mayıs, alın teriyle emek veren çalışanların sorunlarının dile getirilmesine ve çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına vesile olacaktır. Hangi sektör olursa olsun çalışanlarımız, ülkemizin bugün elde ettiği ekonomik gücün gerçek sahibidirler. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan çalışanlarımızın, üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını ararken, tüm toplumun desteğini almaya, birlik ve beraberlik içinde sürdürülecek çalışmalara öncülük etmeye de özen göstereceklerine inanıyorum. Bu vesileyle; başta ilimizde olmak üzere çalışan, üreten bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal

İrfan Kartal, mesajında, “Alın terinin ve emeğin günü olan 1 Mayıs üreten, geliştiren, hizmet sunan işçilerimizin Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmaktadır. Şehrimizin ve ülkemizin gelişme ve büyüme hamlelerinde büyük payları olan, özverili çalışmalarıyla üretim sürecinin en önemli aktörü olan işçilerimiz, ülkemizin huzur ve refahına büyük katkılar sağlamaktadırlar. Ülkemizin her bir ferdi işçi kardeşlerimizin yarınlara daha güçlü daha umutlu bakabilmesi adına üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle; emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan işçi emeklilerimizin, kamu ve özel sektörde görev alan tüm işçi kardeşlerimizin gününü kutluyor, aileleriyle beraber sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, 1 Mayıs’ın; ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin güçlenmesinde büyük emeği bulunan işçilerin hak arayış mücadelesinin simgesi olduğunu söyledi. Millet olarak, işçinin, hakkını alın teri kurumadan vermenin kutsiyetine inanan bir kültürün mensupları olduklarını vurgulayan Başkan Akman, “AK Parti hükümetlerinin son yıllarda hangi sektörde olursa olsun, çalışan ve üreten, emek harcayan işçilerimizin çalışma koşulları, gelirleri ve kişisel hakları iyileştirilmiş ve iyileştirilmeye devam edilmektedir” dedi.


İşçilerin emek mücadelesinin yanında korona virüs ile de mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Akman, mesajının devamında ise “Dünyanın her yerinden sağlık çalışanlarının Covid-19 salgınına karşı yürüttükleri takdire şayan mücadelenin bir benzerinin de işçilerimiz sahada veriyor. Görünmez kahramanlar olarak adlandırdığımız işçilerimiz aylardır sahada Covid-19 salgınına karşı bir yanda çevre temizliğini yürütürken, bir yanda da yıkama ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyorlar. Büyük bir özveriyle görevini yerine getiren, başarının, emeğin ve üretimin gerçek sahipleri olan işçilerin iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak için yerel yöneticiler olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle işçi emeklileri dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde görev yapan işçi kardeşlerimin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı