Van'dan, 10 Kasım mesajları

Van'dan, 10 Kasım mesajları

Van'dan 10 Kasım mesajları gelmeye başladı. vantelgraf.com ekibi olarak sizler için mesajları bir haberde derledik.


Tarih: 10.11.2020 11:27

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge

Başkan Berge, mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümündeyiz. Ülkemizin müreffeh bir seviyeye gelmesi için milleti ile birlikte büyük mücadeleler veren Atatürk, dünyaya örnek bir lider olmuştur. Devlet ve millet aşkıyla bizlere cumhuriyeti emanet eden Atatürk’ü saygıyla anıyoruz. Bizlere miras kalan cumhuriyetimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve devletimizin bekası için çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün belirlediği inkılaplar ve gerçekleştirdiği devrimlerin yolunda ilerleyeceğiz. Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı bu vatan topraklarını koruyacağız. Devletimizin ve milletimizin gücünü birleştirerek daha huzurlu bir gelecek için çalışacağız. Dünya ülkeleri arasında daha saygın bir Türkiye için devlet millet el ele verip, Atatürk’ün hedeflediği bir ülke emellerini gerçekleştireceğiz. Büyük Türkiye için nice savaşlar veren ve bu uğurda şehitler veren bu milletin evlatları olarak, ecdadımızın anısını yaşatacağız. Malazgirt’ten Sarıkamış’a, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na şehitler yurdu olduğumuzun bilincindeyiz. Ülkemizin ilelebet yaşaması uğruna, mukaddes görevimizin farkındayız. Güzel ülkemizin bugünlere gelmesi için hiç düşünmeden can veren şehitlerimizi unutmayacağız. Biliyoruz ki, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Vefatının 82 yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

Başkan Akman, yayınladığı mesajda; Atatürk’ün, ‘En Büyük Eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin; bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumunda olduğunu kaydetti. Bundan 82 yıl önce fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu bir devlet adamı olduğunu anlatan Başkan Akman, Atatürk’ün aynı zamanda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kararlı tutumuyla, Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zaferlere ulaştırmış büyük bir komutan olduğunu söyledi.


Millet olarak kendilerine düşen görevin, büyük bedeller ödenerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza kadar yaşatmak olduğunun altını çizen Başkan Akman, “Ülkemizi Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir” dedi.


Bugün, mensubu olmakla gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nde, bağımsız ve özgür bireyler olarak yaşıyorsak bunu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın adı duyulmamış kahramanlarına borçlu olduklarını altını çizen Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, milletimizin unutulmaz lideri ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde; onu şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan

Başkan Vekili Sinan Aslan, mesajında, “Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok oluşun eşiğinden dönerek büyük bir kararlılık gösteren milletimiz, bu yolda önemli mesafeler kat etti. Bütün bunlar, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, aziz milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. Türk milletine kendi kendini yönetme hakkını ve kendi kaderini tayin etme imkanını veren Büyük Önder’in yine milletinin refah ve huzuru için bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini gerçekleştirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. 10 Kasım tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini, mücadele ruhunu ve eserlerini anlama konusunda bizler için önemli bir fırsat niteliğinde olup, bu günlerde ortaya çıkan bağımsızlık mücadelemizin ruhu, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması ve hedeflerine ulaşmasında bizlere güç vermektedir. Bu düşüncelerle, vefatının 82. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu

Kaymakam Mehmetbeyoğlu, mesajında, “Askeri dehasını, vatan sevgisiyle birleştirerek, milletin bağımsızlığı için tarihte eşine az rastlanır bir zafere imza atan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle bir kez daha anmaktayız. Şanlı tarihimize damga vuran, milli mücadelemizin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ilkeleri, düşünceleri ve yaptıklarıyla her zaman ilham kaynağımız olmuş, fikir ve düşüncelerimize yön vermiştir. Bizlere bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran, bir asker ve devlet adamı olan Atatürk'ü minnet ve özlemle bir kez daha andığımız bugünde, onun Türk ulusuna olan inancını ve güvenini rehber almalıyız. Onun milletimize bıraktığı en büyük miras, kendi ayakları üzerinde durabilen her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hedefleyen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu bilinçle yılmadan, yorulmadan üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek, ülkemizi aklın ve bilimin rehberliğinde geleceğe taşımak bizlerin en önemli vazifesi olmalıdır. Bu düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu