Van'dan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajları

Van'dan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajları

Van'dan gelen '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 09.01.2021 12:00

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge

Basın mensuplarının toplumu aydınlatan birer emektar olduğunu söyleyen VANESOB Başkan İsa Berge, "Sesimize ses olan, hem şehrimizin hem de ülkemizin gelişimi yolunda önemli görevler üstlenen gazetecilerimiz, kıymetlidir. Bilgi çağında olduğumuz şu dijital dönemde doğru haberleri ile bizlere yol gösteren basın mensuplarımızın gününü kutluyoruz. Özellikle de bilgi kirliliğine karşı bu kıymetli çalışmaları yürüten gazetecilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.


İlkeli gazeteciliğe dikkat çeken VANESOB Başkanı Berge, "Mesleğini kötü amaçlı kullanan ve toplumun değil de kendi menfaatleri için çalışan bazı sözde gazeteciler de milletin gözünde kıymetsizleşmiştir. Haberciliği şehrimizin ve ülkemizin geleceği için değil de hizmet ettiği şahısların geleceği için yapan ve bunu yaparken de iftira eden, çamur atan gazeteciler değersizleşmiştir. Mesleğini tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan kıymetsiz bazı gazeteciler, nemalandıkları birilerini zorla kıymetli göstermeyi görev saymaktadırlar. Bu anlayışla yapılan habercilik değil, olsa olsa tetikçi gazetecilik olur. Buna karşılık günümüzde doğru, tarafsız ve ilkeli gazetecilik yapan kişi ve kuruluşlar her zaman kamuoyunun önünde değer bulmuşlardır. Mesleğini toplumun menfaati için yapan emekçi basın mensupları, halkımızın değerini kazanmışlardır. Gece gündüz demeden mesleğini hakkıyla yapan ilkeli gazetecilerimiz payidar kalacaktır. Bu duygularla, ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

Başkan Akman ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında; demokrasinin en önemli unsurları arasında yer alan güçlü bir basın ve gazeteciliğin ülkede demokrasinin ve ifade özgürlüğünün teminatı olduğunu söyledi. Gazetecilerin, toplumun gözü, kulağı, sesi olduğunun altını çizen Başkan Akman, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından gazetecilerin tarafsız olmasının önemli olduğunu ifade etti. Basın mensupların toplumun bilinçlenmesinde önemli bir görev üstlendiklerini de dile getiren Başkan Akman, “Gazetecilik mesleği çağımızın en zor mesleklerinden bir tanesidir. İnsanları hızlı ve sağlıklı bilgilerle buluşturmak için her türlü zor koşulun üstesinden gelen gazeteciler, bu önemli görevi üstlenirken de etik değerleri kaybetmeden, tarafsız, şeffaf habercilik anlayışı içinde görevlerini yerine getirmeleri gerekir” dedi.


Tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında topluma ‘Evde kal’ çağrıları yapılırken, basın mensuplarının sokaklarda, hastanelerde her türlü tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Başkan Akman, birçok gazetecinin de halka daha güvenli ve hızlı haber ulaştırmaya çalışırken yakalandığı korona virüs salgınından dolayı hayatını kaybettiğini söyledi. Başkan Akman, “Yaşanan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla hayatını kaybeden gazetecileri rahmet ile anıyor, kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederim” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı