Van'dan '19 Mayıs' mesajları

Van'dan '19 Mayıs' mesajları

Van'dan gelen '19 Mayıs' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 19.05.2021 09:19

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gelmesiyle beraber Van'dan birçok tebrik mesajları geldi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez

Vali Bilmez, mesajında, “Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 102. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır. Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ve toplumsal faydalarımızı dikkate alarak, aynı zamanda dünya bilim standartlarını yakalamış, ailesine ve ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Yüce milletimiz bu konuda gençlerimize güvenerek, geleceğe umutla bakmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Vanlı hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, istiklal mücadelesinin sembolü olan 19 Mayıs'ın, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğin teminatı ve umudu olan gençlere verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Akman, “Bugünün, ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanması ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır” dedi.


“Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan sizlere emanet edilmiştir” diyerek gençlere seslenen Başkan Akman, “Sevgili gençler, sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitimi almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır. Biz Tuşba Belediyesi olarak siz gençlerimizi fazlasıyla önemsiyor, imkanlarımız doğrultusunda sizlere yönelik her projeyi destekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Bütün dünya ile beraber ülkemizi de olumsuz etkileyen korona virüs salgınının, İstiklal Savaşı’ndaki mücadele ruhu ve kararlılığı ile aşacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyor, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış

Başkan Tanış, Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 102. yılında ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte yaşamanın mutluluğu, gururu ve heyecanını yaşadığını kaydetti. 19 Mayıs’ın milletimizin sönmeyen ve sönmeyecek bağımsızlık meşalesi olduğunu kaydeden Başkan Tanış, “19 Mayıs 1919, vatanımızı işgal eden düşmanlara karşı Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin başlangıcı, istiklal ve hürriyet umutlarının inanca dönüştüğü, parlak bir geleceğe kavuşma azminin ve kararlılığının güçlendiği bir tarihtir. Bu tarih millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve değerli Gürpınarlı hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge

Başkan Berge, mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Atatürk, tam 102 yıl öne attığı bu adım ile devletimizin temellerini kurmuştur. 19 Mayıs; millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı ve önemli gelişmelerinden biridir. Milletimizin bağımsızlığa giden yolunda önemli bir temel taşı olan 19 Mayıs, aydınlık geleceğimize açılmaktadır. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemi göstermektedir. Atatürk, bu bayramı gençlere armağan ederek, geleceğin gençlerde olduğuna işaret etmektedir. Mustafa Kemal, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu mukaddes vatanı gençlerimize bıraktı. Bu öngörüsüyle ülkemizi gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlerin en iyi biçimde yetiştirilmesini, onlara değer verilmesini ve onları yarınlara hazırlayan bir toplum oluşturmamızı istemiştir. Geleceğine güvenle bakmak isteyen milletler, gençlerini vatan ve millet aşkıyla yetiştirmelidir. Bağımsızlık mücadelemizin 102. yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi