Van'dan '23 Nisan' mesajları

Van'dan '23 Nisan' mesajları

Van'dan gelen '23 Nisan' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 23.04.2021 00:31

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü gelmesiyle beraber Van'dan birçok tebrik mesajları geldi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez

Vali Bilmez, mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 101. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla İstiklal Harbi veren aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığımızın nişanesi ve milli iradenin tecelli ettiği mekan olarak kurduğu meclis ile tüm dünyaya özgürlüğe ve demokrasiye olan inancını göstermiştir. 23 Nisan aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımızın da bayramıdır. İstiklal Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan'ın bu açıdan da ayrı bir manası vardır. Bizlerin görevi, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, güzel ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını” kutluyorum" dedi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış

Başkan Tanış, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıldönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutlamanın engin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Başkan Tanış, bağımsızlığa ve demokrasiye bağlılığın sarsılmaz ifadesi olarak 23 Nisan tarihinin milletimizin gönlünde çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği çok anlamlı bir gün, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin teminatları' çocuklarımız için mutluluk verici bir bayram. Aynı zamanda coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklarımız aracılığıyla tüm dünyaya ilettiğimiz dünyadaki tek bayram olma özelliğini de taşımaktadır. Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Ulusal Kurtuluş Mücadelesi uğrunda can veren şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

TBMM'nin açılışının 101. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan’ın, aynı zamanda çocuklara duyulan güveninin göstergesi olduğunu söyledi. Başkan Akman, “Geleceğimizi temsil edecek olan sevgili çocuklarımız, yüzyıllarca yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi, meclisimizin açılışının bayram olarak size armağan edilmesindeki sebebini iyi kavrayınız. Geçmişten alacağınız ilham ve güçle bu milletin daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağı yarınlarını sizler şekillendireceksiniz” dedi. Başkan Akman, her yıl alanlarda büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılını da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği için alınan korona virüs önlemleri çerçevesinde kutlanacağını kaydetti. Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan 1920'de milletinin geleceği için iradesini ortaya koyan Gazi Meclisimizin 101. kuruluş yıl dönümünü tebrik eder, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım” ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal

Milletvekili Kartal, mesajında, “Millet iradesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve kardeşlik içinde her günü farklı bir bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Ancak bütün dünyayı ve ülkemizi de etkileyen ve insan sağlığını tehdit eden korona virüs salgınıyla mücadelemiz nedeniyle bu sene sevincimizi yine bir arada kutlayamıyoruz. Bu sebeple bu yıl bayramımızı gönüllerimizde kutlayalım, evlerimizi bayraklarla donatalım. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünde, bu özel günü çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyanın bütün çocuklarına sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu