Van'dan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mesajları | Van haber

Van'dan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mesajları | Van haber

Van haber - Van'dan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' mesajları. Bütün mesajları sizler için derledik.


Tarih: 08.03.2020 08:58

Başkan Aslan’dan ‘Kadınlar Günü’ mesajı

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Başkan Memet Aslan, yayımladığı mesajda, “Kadınlar bizim yarımızdan fazlasıdır. Onlar vefakardır, cefakardır, sabrın ve sebatın adıdır. Kadınlarımız, hem annelerimiz hem eşimiz, dostumuz ve çocuklarımızın anneleridir. Cennet onların ayakları altındadır. Onlar birer çiçektir. Onlara bakmayı, gözetmeyi, kollamayı, koklamayı bilmek gerek.İnsanlığın var oluşundan bu yana uygarlığın gelişmesindeki en büyük görevi kadınlar üstlenmiştir. Kadınlarımız geleceğimizdir. Çocuklarımızı besler, eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar. Onlar, karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir. Çocuğu ve sevdiği erkek için dünyanın en güzel kucağına sahiptir. Onlar zekidir, sevdiği erkeği vezir eder. Dünya kadınlarının ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Başkan Tanış’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Başkan Tanış mesajında, Kadının toplumumuzda merhamet, şefkat, sevgi ve fedakarlığın sembolü olduğunu ifade etti. Kadının, toplumun çekirdeği ve ailenin temeli olduğunu anlatan Başkan Tanış, "Medeniyetimizin ihya ve inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeği çok büyüktür. Biz tarih boyunca ‘Cennet Anaların Ayakları Altındadır’ anlayışındaki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, kadını her zaman baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir geleneğin temsilcileriyiz. Gerek inancımızda, gerek gelenek ve göreneklerimizde saygın bir yeri bulunan kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayatta daha ileri konumlarda yer almalarının müspet sonuçları yetiştirdikleri nesillere de aksedecek ve aziz milletimiz muasır medeniyet yolunda emin adımlarla yürüyecektir. Bu duygularla, başta anne, eş, kardeş, arkadaş olmak üzere hayatımızın her yerini ve her anını sevgileri, emekleri ve fedakarlıkları ile daha da anlamlı hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Berge’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Van Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Başkan Berge mesajında, “Hayatın temel kaynağı olan kadınlar, son derece kıymetli birer hazinedir. Efendimizin, “Cennet anaların ayakları altındadır.” Hadisi Şerif’ini hiçbir zaman unutmamalıyız. Kadın hayatın ta kendisidir. Zira insan neslinin devamını sağlayan temel unsuru kadındır. İnsanı yetiştiren ve dünyaya kazandıran kadındır. Bin bir emekle evladını gözünden sakınan ve insanlık için büyüten kadındır. Doğumdan ölüme her zaman başımızın tacı olan kadınlarımıza hürmet göstermek insanlığımızın bir görevidir. ABD’nin New York kentinde 8 Mart 1857 yılında yaşanan grevin ardından 120 kadın işçi feci şekilde can vermişti. Olaydan sonra Birleşmiş Milletler (BM) 16 Aralık 1977’de, 8 Mart’ı Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul etti. Türkiye'de ise 8 Mart, 1921 yılından itibaren kutlanmaktadır.”



“Efendimiz rehberimizdir”


Berge, “Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’in (S.A.V.) “İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz.” Hadis-i Şerif’ini hatırlayacak olursak, insanlığın hangi kriterleri göz önünde bulundurması gerektiği daha iyi anlaşılacaktır. Toplumun yarısını oluşturan kadınlar, toplumsal her alanda da kendini göstermelidir. Bu kapsamda meslek sahibi olan kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmayı daha fazla başarabileceği bir gerçektir. Mutlu kadın, huzurlu bir aile ve müreffeh bir ülke demektir” dedi.



“Kadına şiddet kabul edilemez”


Başkan Berge, “Ne yazık ki ülkemizde ve dünya genelinde kadınlar, başta cinayete kurban gitmek olmak üzere birçok haksızlığa maruz kalmaktadırlar. Yine efendimizden yola çıkacak olursak, efendimizin bırakın eşini incitmeyi incitici söz dahi etmediği gerçeği bizlere rehber olmalıdır. Başta insan hakları çerçevesinde olmak üzere kadın haklarının korunduğu bir ülke ve dünya dileğiyle. Her kadın büyük bir emekçidir, bu duygu ve düşüncelerle, Van’ımızdaki kadın esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Başkan Akman’ın ‘8 Mart dünya kadınlar günü’ mesajı

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, medeniyetimizin inşasında en az erkekler kadar kadınlarında rol ve emeğinin çok büyük olduğunu söyledi


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, vatan ve bayrak için görev yaparken şehit olan güvenlik güçlerimize, yaklaşık bir ay önce Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketi ve Başkale ilçesinde yaşanan depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, “İdlib, çığ ve deprem şehitlerimizin anne ve eşlerini saygıyla selamlar, 8 Mart Kadınlar Günü’nü tebrik ederim” dedi.


Başkan Akman, geçmişte kadına yönelik şiddetin birçok alanda yer aldığı, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızların eğitim hakkının kısıtlandığı günlere daha çok şahit olduklarını anlattı. Başkan Akman, “Demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesinin; etkinlik alanlarının genişletilmesinin; eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmasının büyük önem arz ettiğini bilen AK Parti hükümetlerimiz, her geçen gün kadın-erkek eşitliği; kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza attı” ifadelerini kullandı.


Günümüzde manevi ve ahlaki değerlerin erozyona uğradığını müşahede etmekte olduklarını vurgulayan Başkan Akman, “Aile içinde sevgi, saygı ve özellikle fedakarlığın sekteye uğradığı, kadın cinayetlerin işlendiği, yuvaların yıkıldığına şahit oluyoruz. Hükümetimizin yaptığı birçok yasal düzenleme ve aldığı tedbirlere rağmen aile kurumumuzun yara aldığını üzülerek gözlemlemekteyiz. Biz, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inandığımız gün bu cinayetler de son bulur. Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eder, bizi biz yapma hedefi için yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı