Van'dan 'Anneler Günü' mesajları

Van'dan 'Anneler Günü' mesajları

Van'dan gelen 'Anneler Günü' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 09.05.2021 10:18

Anneler Günü'nün gelmesiyle beraber Van'dan birçok tebrik mesajları geldi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez

Vali Bilmez, mesajında, “Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün; onlara vazgeçilmez varlığımız olduklarını göstermek için bir fırsat, affediciliğin ve fedakarlığın pınarı annelerimizin yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanlarında olduğumuzu gösterme günüdür. Nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak, onları mutlu etmek hepimizin görevi olmalı, hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği değeri, bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, fedakâr emekleri ile bizleri bugünlere ulaştıran annelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge

Başkan Berge, mesajında, “Efendimiz bir hadisi şerifinde, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyurmuştur. Buradan da anlaşılacağı üzere, yeryüzünün en kutsal varlığı insan iken, insanlar içinde de anneler bambaşka bir yer tutmaktadır. Anne yaşamdır, anne hayattır. İnsan evladının ilk öğretmeni olan annelerimiz, bizleri hayata bağlayan kutsal bir varlıktır. Hayatın ta kendisi olan annelerimiz, tüm fedakarlıklarıyla insan yetiştirmektedir. Karşılıksız sevginin, merhametin timsali olan annelerimiz, bizler için birer güzelliktir. Bir kadın anne olduktan sonra, artık hayatını evladına yani insanlığa adamış demektir. Evladını yetiştirene kadar çekilen bin bir eziyete rağmen Allah’ın annelerimize verdiği güç ile dayanıklı olmaktadırlar. Evladının bir tebessümüne tüm zorlukları unutan annelerimize büyük bir saygı duyuyoruz. Gece gündüz demeden evlatları için çalışan, onların iyi bir insan olması için emek veren annelerimizin ellerinden öpüyoruz. İnsanı güzel kılan annedir. Allah’ın izniyle kalbimize sevgi nakşeden annelerimizdir. Sığınacak liman, tutunacak dal annelerimizdir. Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan annelerimizdir. Ülkemizin temel değerlerini omuzlarında taşıyan annelerimizdir. Vatanımız uğruna cephede olan annelerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü yürekten kutluyoruz” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

‘Anneler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, anneliğin yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülmeyen, tarifi imkansız duygulardan birisi olduğunu söyledi. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), ‘Cennet, annelerin ayakların altındadır’ demek suretiyle analık makamının ne denli yüce bir makam olduğunu vurgulamak istendiğini anlatan Başkan Akman, “Feragat ve fedakarlığın timsali olan annelerimiz hayatımız boyunca rehberimiz, eğitimcimiz ve zorlu hayat yolculuğumuzda yol göstericimizdir” dedi. 

Annelik, insan ve toplum hayatının temel yapı taşlarından biri olarak asırlardır önemini ve değerini koruduğunu dile getiren Başkan Akman, “Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan annelerimize yılın bir günü değil, ömrümüz boyunca minnet borcumuz olduğunu asla unutmamalıyız. Karşılıksız sevgi, şefkat ve merhametle bizlerin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olan annelerimiz, en değerli varlıklarımızdır” ifadelerini kullandı. 

En mutlu zamanlarında olduğu gibi tüm sıkıntılarda sığındıkları liman olan annelerin tek beklentisi evlatlarının mutluluğu olduğunu kaydeden Başkan Akman, “Anneler Günü’nün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla, başta evlatlarını vatan uğruna şehit vermiş anneler olmak üzere tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı