Van'dan 'Kurban Bayramı' mesajları

Van'dan 'Kurban Bayramı' mesajları

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Van'dan tebrik mesajları gelmeye başladı.


Tarih: 19.07.2021 11:20

Van'dan gelen 'Kurban Bayramı' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez

Vali Bilmez, mesajında, “Milletimizin manevi değerlerinin, yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel, en anlamlı örneklerinin yaşandığı dini bayramlarımız; sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının güçlenmesine, toplumun birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine ve geleceğe daha da güvenle bakmamıza vesile olan özel günlerdir. Bayram günlerinin sevincini akrabalarımızla, dostlarımızla, engelli, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla, huzur evindeki yaşlılarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte yaşamak, milletimizle buluşma, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini oluşturacaktır. Yüzyıllardır inancımızın temelini teşkil eden, bizleri birlik ve beraberlik içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu güzel günleri, hayatımızın her gününe taşıyabilmek ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat olarak değerlendirilmeliyiz. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli önlemler alınmıştır. Bayram sevincimizin bir hüzne dönüşmemesi için seyahate çıkacak olanlar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; kıymetli Vanlı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem aziz milletimiz hem de tüm insanlık için barışa, huzura ve refaha vesile olmasını Yüce Mevlâ'dan diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın

Müdür Atanur Aydın, mesajında, “Değerli Vanlı hemşehrilerim; Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlarımız; bizi biz yapan, bir arada olma bilincimizi oluşturan, toplumsal barışı pekiştiren temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağların en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam eden pandemi sürecinin bir an önce son bulması temennisiyle; şahsım ve Van Emniyet Müdürlüğü personeli adına tüm Vanlı hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlarken, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öper, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi diler, saygılar sunarım” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman; bayramların, insanlar arasında sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının pekiştiği, geleceğe dönük iyimserliklerin canlandığı, kişisel dargınlık ve kırgınlıkların bir kenara bırakıldığı özel günler olduğunu belirtti. Başkan Akman, “Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, en güzel şekilde değerlendirmeli ve birbirimizi sevgiyle kucaklamalıyız” dedi.


Ülke genelinde yürütülen korona virüs aşı çalışmasının önemine de değinen Başkan Akman, vaka sayılarının biraz düşmesine rağmen salgının ortadan kalkmadığını ve halen insanlık için en büyük tehdit olduğunu vurguladı. Salgının tekrar yükselişini engellemek, sağlık sistemi ve personelin üzerindeki yükü hafifletmek, her şeyden önemlisi insan ve toplum sağlığını korumak için her vatandaşın mutlaka aşı olması gerektiğini söyleyen Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum” ifadelerini kullandı.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say

İslam alemi olarak mübarek Kurban Bayramı’na erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarının vurgulayan Başkan Say, "İnanç, örf ve adetlerin en güzel şekilde yaşandığı bayramlar, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı, milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği, güçlendiği günlerdir. Bu müstesna günleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maalesef tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle diğer yıllardan farklı geçireceğiz" dedi.


Başkan İsmail Say, pandemi ile mücadeleyi aksatmadan, temizlik, maske ve mesafeye her zamankinden daha duyarlı davranarak, bayramda ve bayram sonrasında da aynı şekilde hareket edilmesi gerektiğini hatırlattı. Bayram sevinçlerinin hüzne dönüşmemesi için tedbirlerin elden bırakılmamasının önemine değinen Başkan Say, “Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramı kurallara uyarak geçirirsek, sonrasında bizleri daha güzel günlerin beklediğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; şehrimizde ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan değerli hemşehrilerimin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki her kademede görev yapan mesai arkadaşlarımın, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin, sivil toplum kuruluşlarının, basın mensuplarının ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı yürekten kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım'' ifadelerini kullandı.

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari

Başkan Ensari, mesajında, “Manevi değerlerin, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı özel günlerimizdendir. Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar; eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi ve mağfiret günleridir. Bu duygu ve düşüncelerle paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirilmesi dileğiyle, bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutlar, bayramın insanlık alemine barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı