Van'dan 'Ramazan Bayramı' mesajları

Van'dan 'Ramazan Bayramı' mesajları

Van'dan gelen 'Ramazan Bayramı' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 13.05.2021 00:02

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle beraber Van'dan birçok tebrik mesajları geldi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Bilmez, “Yaşanılan korona virüs salgını nedeniyle bu bayramda da yüz yüze sevdiklerimizle görüşemeyip, büyüklerimizin ellerinden öpemeyecek ve yavrularımızın başını okşayamayacağız” dedi.


Mesajında, sosyal mesafenin sevgi bağlarının koparmasına müsaade etmemesi gerektiğini ve teknolojiden de destek alarak manevi değerlerin güçlenmesini ifade eden Vali Bilmez, “Unutmayalım ki bu özel günler, dargınların barışması, küskünlüklerin bitmesi için en güzel fırsatları sunar. Bu duygu ve düşüncelerle; Milletimizin huzur ve güvenliği için vatan topraklarında nöbet tutan güvenlik güçlerimiz olmak üzere bütün asker ve polislerimizin bayramını kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Siz Kıymetli Vanlı Hemşehrilerimin, kamu ile özel sektör çalışanlarının, basın mensuplarının ve tüm İslâm Âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari

Başkan Ensari mesajında, ”Tüm dünyada ölümlere neden olan korona virüs salgınının gölgesinde bayrama buruk bir şekilde girilmesine neden oldu. Millet olarak toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı Ramazan ayını geride bırakırken, sevginin ve hoşgörünün ifadesi olan Ramazan bayramını karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan Bayramının bu coşkusunu yaşarken İsrail devletinin Mescid-i Aksa’da ve Filistin’de yaşattığı vahşeti şiddetle kınarken, bu bayram da İslam aleminin uyanışına ve yaşanan zulmün son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bayramlar, kardeşliğin barışın temelini oluşturur bu duygularla tüm İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik eder bayramın tüm dünya ve İslam alemi için huzur, barış ve kardeşliğine vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, bayramların; mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günler olduğunu söyledi. Milli kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan ‘sevinçte ve kederde bir arada olma’ geleneğinin en anlamlı hayat bulduğu zamanların bayramlar olduğunu dile getiren Başkan Akman, “Her ne kadar bayramı bayram gibi yaşamanın temelinde bir arada olmak, komşu, akraba, hasta, yaşlı ve büyüklerimizi ziyaret ederek gönüllerini almak varsa da maalesef bu Ramazan Bayramı’nda da bu güzellikleri uzaktan yaşayacağız” dedi


Bu bayramı da geçen Ramazan Bayramı gibi tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle ülke genelinde uygulanan tam kapanma nedeniyle büyükleri ziyaret edemeyecek ve ellerini öpemeyecekleri bir bayram geçirmenin üzüntüsünü yaşayacaklarını vurgulayan Başkan Akman, “Ancak sorumluluklarımızın bilincinde, sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacağını düşünerek hem kendimizin hem de sevdiklerimizin hayatını tehlikeye atmamak için bu yılda özellikle yakın temas ile bayramlaşmaktan kaçınacağız” ifadelerini kullandı.


“Gelecek yıllarda bayram sofralarında beraber olabilmek için salgının yayılmasına hep birlikte engel olmalı, kendimiz ve sevdiklerimiz için bayram günlerinin hüzne dönüşmesine izin vermemeliyiz” diyen Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle, Vanlı ve Tuşbalı hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, Ramazan Bayramı’nın başta İslam dünyasına ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge

Başkan Berge, mesajında, “Pandemi süreci esnaf ve sanatkarımıza çok zor günler yaşattı. Büyük sıkıntılar yaşayan esnafımız, tüm zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Devlet millet el ele bu zorlu sürecinde üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Dünyamızı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle birçok değerlerimizden uzaklaşmak zorunda kaldık. Korona virüs yaşamsal fonksiyonlarımızı değiştirdi ve bazı değerlerimizi yaşamamıza engel oldu. İşte o değerlerimizden biri de ne yazık ki Ramazan Bayramı olacak. Çocuklarımızı sevindirdiğimiz bayram alışverişi gibi toplumsal bir olguyu yaşayamadık. Önceki dönemlerde olduğu gibi bayramlaşamayacağız, ancak bu dönemlerin de geçici olduğunu biliyoruz.


Kurallara uymamızın çok önemli olduğunun farkında olmalıyız. Millet olarak temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymamız durumunda, normalleşmeye daha da yakınlaşabiliriz. Lütfen bayramlaşma ziyaretlerine gitmeyelim. Başta telefon olmak üzere tüm iletişim kanallarını kullanarak bayramlaşmayı tercih edelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Pandemiden uzak, sevdiklerinizle mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram yaşamanızı diliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Duygulandırdı! Beta Berk Bayındır anısına yapılan albüm çıktı

Uyarı geldi! Sağanak yağış etkili olacak: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Akıllara durgunluk veren olay! Böyle anne olmaz olsun: Çocuğunu yolun ortasına bıraktı

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler