Van Valisi Bilmez, açıklamalarda bulundu | Van haber

Van Valisi Bilmez, açıklamalarda bulundu | Van haber

Van haber - Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van-Bahçesaray yolunda minibüsün ve iş makinesinin üzerine düşen çığ hakkında açıklamalarda bulundu.


Tarih: 05.02.2020 00:07

İşte Van Valisi Bilmez'in açıklamaları:

'Bugün saat 17.00 sıralarında Van merkezden Bahçesaray’a gitmekte olan bir yolcu minibüsümüz, Karapet Tüneline 4 kilometre kala yaklaşık 3 bin metre rakımda karayolları iş makinemizle çığ altında kalıyor. Haberi alır almaz AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, itfaiye, Karayolları ve büyükşehir ekipleri olay yerine sevk edildi. Kurtarma çalışmalarında ilk olarak operatör kurtarıldı ve hastaneye sevk edildi.

Bir süre minibüs arandı ve yeri tespit edildi. Minibüste ilk etapta 5 kişi sağ kurtarıldı, sonra 4 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Daha sonra 2 vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen maalesef hayata döndürülemedi. Şu an itibariyle 5 vefat eden vatandaşımız var.

Operatörle birlikte sağ kurtarılan 7 yaralımız var ve 2 kişinin daha çığın altında olabileceğini değerlendiriyoruz. Bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor. Ama kar yağışı ve tipi devam ediyor. Yeni yağan karla birlikte yeni bir çığ tehlikesi oluşmuş. Çalışılabildiği son ana kadar ekiplerimiz alanda çalışacak. Alanda yeterince ekibimiz ve ekipmanımız var.

Herhangi bir sıkıntımız yok. Çığın altında olduğunu değerlendirdiğimiz 2 kişiye de ulaşılır inşallah. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızdan hayati tehlikesi olan da bulunmamaktadır.'


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı