Van

Van'da denemek amaçlı dikilen aspirin hasadı yapılıyor

Van Başkale'de buğday ve yoncadan sonra alternatif tarım ürünü olarak deneme amaçlı ekilen aspir bitkisinin hasadı yapıldı.


Tarih: 15.11.2018 10:54

Başkale’nin iklim şartlarına ve coğrafi özelliklerine uygun olduğu kanısına varan çiftçiler, Büklümdere Mahallesi’nde yaklaşık 600 dekar arazide deneme amaçlı ekilen aspir bitkisinin hasadı yapıldı. İlçede bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten çiftçiler, bu konuda kendilerine yol gösteren ve destek veren Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan'a ve Başkale Ziraat Odası bünyesinde çalışan tarımsal yayım ve danışmanlık sunan ziraat mühendislerine teşekkür ettiler. 


Hasadın yapıldığı köyde çiftçilerle bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı Aşkan, Başkale'de aspir bitkisinin hasadını yaptıklarını belirterek, “Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçilerin bekledikleri an geldi. İlk defa ve deneme amaçlı ektikleri aspirin hasadına başlandı. Hasadın yapılmasıyla birlikte çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Aspir, alternatif kullanım alanlarının bulunması nedeniyle gözde bir bitkidir. Bölgede aspir tarımının ve buna benzer ürünlerin ekiminin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Her birimizin fert olarak bu açığın giderilmesi için yapacağımız çalışma hem kendimiz hem ilçemiz hem de ülkemiz için son derece önemlidir” dedi. 


Aspir ekimi yapan çiftçilere mazot ve gübre desteklemesi de yapılıyor. 


Anahtar Kelimeler: Van Başkale Aspir Hasat
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı