Van'da görev yapıyordu! Azerbaycan Büyükelçiliği'ne atandı

Van'da görev yapıyordu! Azerbaycan Büyükelçiliği'ne atandı

Van'da görev yapan isim Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Azerbaycan Büyükelçiliği'ne atandı.


Tarih: 03.04.2021 14:22

Resmi Gazete'de dün gece yayımlanan kararlara göre 13 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral merkeze alınırken yerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Cahit Bağcı getirildi.

Bağcı, bu karar sonrası Twitter hesabından paylaştığı teşekkür mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyeliği görevinden dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye Büyükelçi olarak atandım. Bizi bu onurlu ve şerefli görevlere layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim. Destekleri için Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu ‘na çok teşekkür ederim. Köklü dostluk ve kardeşlik ruhuyla ve aşk ile bir işçi arı gibi çalışacağız" ifadelerini kullandı.

VAN YYÜ REKTÖRÜ ŞEVLİ'DEN TEBRİK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Cahit Bağcı Azerbaycan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atanmıştır. Azerbaycan Bakü Büyükelçisi olarak atanan Sayın Cahit Bağcı’yı tebrik eder, başarılar dilerim." cümlelerine yer verdi. 

CAHİT BAĞCI KİMDİR?

25 Haziran 1964 Çorum doğumlu olan Cahit Bağcı, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını ODTÜ Sosyoloji Bölümünde, doktorasını İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 1988 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında çalışmaya başladı.

1993 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde araştırma görevlisi oldu. İngiltere'de Manchester Üniversitesi Türk Öğrenci Derneğini kurdu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yardımcı doçent ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

Van İli Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Üyesi ve Raportörlüğü görevinde bulundu. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezinde koordinatörlük ve Müsteşarlık müşavirliği görevini yürütmüştür.

3 dönem AK Parti'den Çorum Milletvekili olarak seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı