Van

Van'da güvenlik korucusu alımı

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, Van’da emekli ayrılan 2 bin 500 güvenlik korucusunun yerine çocukları ve kardeşlerinin alınacağını, bunun dışında ise 200 yeni güve


Tarih: 20.02.2017 14:57

İçişleri Bakanlığınca kısa bir süre önce isim ve statüleri değiştirilen güvenlik korucularının terörle mücadelede daha aktif rol alacağını belirten Kahraman, Van’da toplam 2 bin 700 güvenlik korucusu alınarak kadrolarının neredeyse sil baştan yenileneceğini ifade etti. Alımların Edremit, Gürpınar, Çatak, Başkale ve Erciş ilçelerinde yapılacağını kaydeden Kahraman, "Buralarda emekli olan güvenlik korucularımızın yerine çocukları ya da yaşı müsait olan kardeşleri alınacak. İlimize bunun dışında 200 yeni kadro verildi. 2 bin 500 güvenlik korucumuz ise emekliye ayrıldı. Toplamda güvenlik korucusu kadrosuna ilimizde 2 bin 700 civarında alım yapılacak. Bu da ciddi anlamda yenilenme demektir. Güvenlik korucularımız artık daha eğitimli, daha disiplinli ve terörle mücadelede daha etkili olacaktır” dedi.
Alımlar için yoğun bir başvuru yapıldığını aktaran Kahraman, kent genelinde şu ana kadar 2 bin 400 gibi bir başvuru olduğunu ifade ederek, "Sadece Gürpınar ilçemizde 363 güvenlik korucusu kadrosu için 603 aday başvuruda bulundu. Bu son derece sevindiricidir. Burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sağlık alanında bir sorunu bulunmamak, güvenlik soruşturmasında geçmek, korucu alınacak il ya da ilçe sınırları içerisinde ikamet etmek gibi şartlar var. Bu şartları taşıyan korucularımız daha sonra yapılan bir takım mülakatların ardından göreve başlayabilecek” diye konuştu.
Kahraman, ayrıca güvenlik korucularının bundan sonra daha profesyonel anlamda terörle mücadelede rol oynayacağını da sözlerine ekledi.


Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü