Van

Van'da içme suyu ve kanalizasyon çalışması

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde başlatmış olduğu içme suyu ve kanalizasyon hattı yapım çalışmalarını sürdürüyor.


Tarih: 04.05.2017 14:13

VASKİ, yüzölçümü bakımından Van’ın en büyük ilçesi olan Gürpınar’da bu yılın çalışma sezonunu başlattı. 2017 yılı içerisinde Gürpınar ilçesinde başlatılan çalışmalar sonucunda toplamda 58 bin 500 metre içme suyu hattı yapılırken, ayrıca VASKİ kendi imkanlarıyla da 4 kilometre kanalizasyon hattı yapımını gerçekleştirilecek.

 

1954 yılından kurulan Otbiçer Mahallesinin muhtarı Nevzat Ortakçı, mahallenin kanalizasyon sorununun çözümü için yaptıkları başvurulara rağmen bugüne kadar yapılmadığını belirterek, “Bu yıl tekrar başvuru yaptığımda, VASKİ mahallemize kendi imkanlarıyla kanalizasyon hattı döşemeye başladı. VASKİ’den bunun dışında bir talebim daha olacak, 30 yıllık içme suyu hattı artık kullanılmaz haldedir. Bu iş içinde başvurumuz oldu. Bunun çözümü için de gerekli çalışma başlatılacağını belirttiler. VASKİ’nin göstermiş olduğu çalışmalar için tüm birimlerine teşekkür ediyorum’’ dedi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı