Van

Van'da okuma yazma seferberliği start aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerindeki okuma yazma seferberliği, Van’da start aldı.


Tarih: 20.02.2018 13:22

Tüm yurtta uygulamaya konulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerindeki okuma yazma seferberliği, Van’da start aldı. Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen okuma yazma seferberliği açılış törenine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Halk Eğitim Müdürü Zafer Kayakeser ve kursiyerler katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, okur yazarlık seferberliğinin başlatıldığını anımsattı. Seferberliğin çok anlamlı ve yerinde olduğunu anlatan Öztürk, "Bizler 'Oku' diyen bir dinin mensuplarıyız. Okumak ve yazmak, bu dünyayla ilgili olduğu gibi bize emredilen dinin öğrenilmesi gereken bir görevdir. Aynı zamanda çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmak adına okuma yazma öğrenmek çok önemli. Belediyemiz ve kaymakamlığımız bünyesinde açtığımız okuma yazma kurslarıyla seferberliğe olan desteği vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra ki süreçte de ilçe sınırları içerisinde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak" dedi.


Tüm kurumların koordineli olarak seferberlik için üstüne düşen vazifeyi yerine getireceğini anlatan Öztürk, "Bu anlamda özellikle halk eğitim merkezimizin önemli çalışmaları var. Şuan da 84 kursumuzda bin 200 kişiden fazla kursiyerimiz, kurslarda okuma yazma öğreniyor. Bundan sonrada bu kursumuzu yılsonuna kadar 200 kursa tamamlayıp, 2 bin 500 kişinin kursumuzdan faydalanmasını sağlayacağız. Kursumuzu başarılı bir şekilde bitiren 51 arkadaşlarımızı teşvik etmek amacıyla nisan ayında gezi programı düzenleyeceğiz. Gezi kapsamında kursiyerlerimizin talebi doğrultusunda İstanbul, Çanakkale ve Güneydoğu Anadolu turu düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.


Okuma yazma seferberliğinin özellikle bayanların kendilerini ifade etmeleri açısından önemli olduğunu belirten vatandaşlar ise, “Arkadaşlarımız burada kendi ayakları üzerinde durmanın ne olduğunu bildiler. Ben tüm arkadaşlarımız adına başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dediler.


İlk defa diploma almanın gururunu yaşadığını belirten 60 yaşındaki Gülindan Çeliker isimli kursiyer de, “Daha önce okuma yazma bilmiyordum, yeni öğrendim. Çok mutluyum. İlk diplomamı aldım ikincisini de alacağım. Ben herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Birinci kademe okuma yazma sertifikasını alan 57 yaşındaki Antika Ayaz da, “Daha önce bir harf bile bilmiyordum. Şimdi ise öğrendim. Allah herkesten razı olsun” ifadelerine yer verdi.


Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Tacizer Çiftçi ise bayanların kurslara olan katılımın takdire şayan olduğunu belirterek, “Eğitim verdiğimiz kurslar mesleki kurslar olduğu için evlerine katkı sunuyorlar. Yani balık yemesini değil, balık tutmasını öğretiyoruz. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Bunun yanında Allah’ın ilk emri ‘oku’ olduğuna göre bunu örnek almamız lazım. Şu anda başlatılan okuma yazma seferberliğinden dolayı köylerde, mahallelerde bir kalkınma oldu. Kadınların katılımını gördüğümüz zaman bir bayan olarak gerçekten çok gurur duyuyorum. Kurslara ilk başladığımızda bayanlarımızın kendilerini ifade edemediğini gördük. Hangi yeteneklerinin olduğunu görmeleri, bunu geliştirip sanata dönüştürmeleri ve bunu ticarete dönüştürüp evlerine katkıda bulunmaları gerçekten olağanüstü bir durum oldu. Ben bu projeden dolayı Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Halk Eğitim Merkezi Eğitimcisi Ayten Oktay da, “Öncelikle okuma yazmanın bir bayan için öneminin büyük olduğunu belirtmek istiyorum. Kadınların her alanda olmalarını istiyoruz. Eskiden kadınlarımız bu tür programlara katılmazdı. Ama şu gerek İpekyolu Kaymakamlığı gerek belediye, milli eğitim ve halk eğitim müdürlüğü işbirliği çerçevesinde çok güzel etkinlikler düzenlendi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Tören, daha önce düzenlenen birinci ve ikinci kademe okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarının verilmesi ve devam eden kursların gezilmesi ile sona erdi.

 

Atilla İdiz


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı