Vanlı öğrenci sınıf başkanı oldu, sözünü yerini getirdi

Vanlı öğrenci sınıf başkanı oldu, sözünü yerini getirdi

Van'ın Edremit ilçesinde verdiği söz için topladığı harçlıklar yetmeyince Başkan Say’dan yardım istedi.


Tarih: 07.04.2021 09:13

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ilkokul 5.sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Bejan Gül’ün başkanlık seçimlerinde sınıf arkadaşlarına ‘Sizi atlara bindireceğim’ yönünde verdiği sözü yerine getirdi. 

Geçtiğimiz haftalarda sınıf başkanlığı için yapılan seçimlere aday olan Bejan Gül, seçilmesi halinde arkadaşlarına atlara binme vaadinde bulunmuştu. Yapılan seçimler sonrası başkan seçilen Gül, verdiği sözü yerine getirmek için büyük bir uğraş içerisine girdi. Topladığı harçlıkların yetmeyeceğini anlayınca çareyi Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile iletişime geçmekte buldu. Gül, Başkan Say’a ‘Bu yıl sınıf başkanlığı için arkadaşlarımı at çiftliğine götürme sözü verdim. Ancak harçlığım yetmedi. Masrafların yarısını benimle paylaşır mısınız’ diye mektup gönderdi. Gül’ün mektubuna cevap veren Başkan Say, ‘Sözü tutman, sözünden durman çok önemli. Bana sunduğun teklife ben de şöyle cevap vereyim; biriktirdiğin harçlıklar sende dursun. Arkadaşlarınla birlikte müsait olduğunuz bir gün bizim misafirimiz olun. Gözlerinden öpüyorum. Çocukların başkanı’ şeklinde dönüş yaptı. 

 Gönderilen mektup akabinde Edremit Belediyesi araçlarıyla Ertuğrul Gazi İlk ve Ortaokulu’ndan alınan öğrenciler, Edremit Belediyesi Olimpik Binicilik Merkezi’nde atlarla buluşturuldu. Burada atları seven onlarla bağ kuran çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Güzel anların yansıdığı etkinlikte çocuklar başta sınıf başkanlarının vermiş olduğu sözü tutmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başkan Say’a da teşekkür ettiler. 

edremit

Başkan Say’dan çiçeği burnunda başkana tebrik ziyareti


Etkinlik sonrası okulu ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelen Başkan İsmail Say, çiçeği burnunda Bejan Gül’ü tebrik etti. Sınıfta çocuklarla sohbet eden Başkan Say, daha sonra Bejan’a Edremit’e özgü Zerrinkadeh Çiçeği’nin bulunduğu tabloyu verirken, getirdiği paketleri de çocuklara hediye etti. Getirilen hediyeleri arkadaşlarına bizzat dağıtan Gül, mutluluğunu dile getirirken, Başkan Say’a da sunmuş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Bejan’ın sözünde durmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Say, böylesi bir talebe kayıtsız kalmanın mümkün olmayacağını belirtti. Sözüne yerine getirme sürecinde giriştiği mücadelenin takdire şayan olduğunu vurgulayan Başkan Say, Bejan’ı erdemli hareketinden dolayı tebrik etti. Başkan Say, çocuklara ilerleyen günlerde de çeşitli etkinliklerde bir araya geleceklerinin sözünü verirken, Bejan’da ablası ile birlikte Edremit Kent Meydanı’nda bu hafta sonu mini konser vereceğini belirtti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı