Vanlı siyasilerden

Vanlı siyasilerden '29 Ekim Cumhuriyet bayramı' mesajı

Vanlı siyasiler, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tebrik mesajı yayınladı.


Tarih: 29.10.2018 09:45

Haber anlık olarak güncellenmektedir...

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Murat Zorluoğlu

 

Vali Zorluoğlu, yayımladığı mesajda, “Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşları ile aziz milletimizin üstün fedakarlıklar göstererek elbirliğiyle 29 Ekim 1923’te ilan ettiği, bugün de 95. yıldönümünü bir kez daha coşkuyla, gururla ve heyecanla kutladığımız cumhuriyetimiz, kuruluş ülküsünden ödün vermeden, ‘güçlü ve büyük Türkiye’ gayesine kararlı ve sağlam adımlarla ilerliyor. Coğrafyamızda söz sahibi güçlü aktör istemeyenlerin, figüranları aracılığıyla yıllardır bıkmadan usanmadan, siyasetten ekonomiye, etnik ayrıştırmadan mezhep çatıştırmaya kadar çeşitli alanlarda sahnelediği her türlü fitne, tehdit ve saldırı; Allah’ın izniyle, aziz milletimizin cansiperane tutumu, devlet erkânımızın dik duruşu ve basireti sayesinde defaatle savuşturulmuştur. İnancımızı hafife alma, köklerimizi unutma ve bu toprakları hangi şartlarda vatan edindiğimizi akıldan çıkarma gafletine düşenler ve beyhude çabaları, bu devletin büyümesini ve güçlenmesini engelleyemeyecektir. Milyonlarca ferdinin birlik ve beraberliği, dost ve kardeş ülkelerin desteği, kucak açtığı mazlumların dualarıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti inşallah ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete kadar yurdumuz kalacağından kuşku duymadığımız topraklarımızı savunurken can feda eden tüm şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin müessisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla yad ediyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi. 

 

Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk

 

Kaymakam Öztürk, yayımladığı mesajda; “Azim, inanç ve cesaretin vücut bulduğu bir destanın neticesinde, büyük fedakârlıklar ve ağır bedellerle kurulan cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Aziz milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda topraklarımıza kasteden dış güçlere karşı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin genç-ihtiyar, kadın-erkek demeden birlik ve beraberlik içerisinde geçit vermemiştir. Büyük bir değişim ve ilerlemenin öncüsü ve örneği olan cumhuriyet, insanımızın kendi kendini yönetebilmesinin ve egemenliğin sadece millete dayalı hale getirilmesinin en büyük teminatı ve güvencesi olmuştur. Devletimizin her ferdi de bu bilinçle, cumhuriyetini ve millî egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, başta ilimiz ve ilçemiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum" dedi. 

 

Van Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe

 

Başkan Özgökçe, yayımladığı mesajda; 29 Ekim 1923 günü temelleri atılan cumhuriyetin 95. yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecan içinde kutladıklarını söyledi. Cumhuriyetin, o dönemde zahiren maddi olarak her şeyini kaybetmiş olan bir milletin küllerinden yeniden doğmak ve bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zafer olduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 hedefine varmak için yerel yönetimler olarak yönettiğimiz Tuşba ilçesinin daha yaşanır hale getirilmesi ve ilçe halkının, huzur, sağlık, emniyet, mutluluk, maddi ve manevi büyüme ve gelişmeyle birlikte hayat standartlarını yükseltmek amacıyla ve gayretiyle tüm sorumluluklarını yerine getirmek için her türlü çabayı gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde liyakatli, sadakatli, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar yetiştirmemiz gerekmektedir. Hepimiz bu aziz ve müstesna cennet vatan için bütün benliğimizle insanlık ve daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ mensubu hainlerin uçaklarına, tanklarına, helikopterlerine ve silahlarına göğsünü siper ederek hürriyetine, milli iradesine, ezanına, hükümetine, devletine ve bayrağına sahip çıkan kadirşinas ve vefalı halkımızın cumhuriyetine ne kadar bağlı ve sadık olduğunun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya aynı zamanda yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edildiğini göstermiştir. Tüm terör örgütleri ve onları kullananlar gördüler ki Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunlar beyhudedir. Dünya lideri olma adayı olan Türkiye’yi hiçbir şekilde engelleyemeyeceklerdir” dedi. 
Gerek küresel ve gerekse de bölgesel tüm iç dış tehditler ve oynanan oyunlara karşı her kesimin hüşyar olması gerektiğini belirten Başkan Özgökçe, “Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle daha müreffeh ve emniyetli geleceğimiz ve dünya lideri Türkiye için çaba sarf etmeyi kendisine şiar edinmiş vefalı ve kadirşinas halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden tebrik ederiz” ifadelerini kullandı. 

 

Van Tuşba Kaymakamı Meral Uçar

 

Kaymakam Uçar, yayımladığı mesajda; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Milletimizin her türlü zorluk ve yokluklara rağmen, istiklal ve istikbali uğrunda topyekûn vermiş olduğu mücadelenin ardından ilan edilen cumhuriyet, bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı yeniden ayağa kalktığımız, Türk milletinin esir edilemeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğimiz, tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde her türlü fedakârlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

 

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge

 

aşkan Berge, yayımladığı mesajda, cumhuriyetin 95. yılını kutlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 29 Ekim 1923’te dünyaya büyük bir mesaj daha verildi. Binlerce yıllık köklü devletin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, aziz milletimizin de büyük fedakarlığıyla 29 Ekim 1923’te kuruldu. Dünyaya yeni bir ışık saçan ülkemiz, aydınlık yoluna devam etti. Atatürk’ün belirlediği müreffeh bir Türkiye yolunda emin adımlarımızla ilerleyen bir ülke olduk. Mayasında milli birlik ve beraberlik olan bu millet, binlerce yıl öncesinden olduğu gibi 95 yıldır da tek yürek olarak tarihe yolculuğunu sürdürüyor. Son dönemlerde ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki Türkiye’mizde ise tam bağımsız bir ülke oluyoruz. Ülkemizde yaşayan Türk’ü, Kürt’ü, Boşnak’ı, Çerkez’i, Laz’ı ve akla gelebilecek tüm halkları asli unsur olarak gören bir Türkiye’deyiz. 1923’ten 2023’e, oradan da 2071 hedeflerine sağlam adımlar atıyoruz. Giderek artık tüketen değil üreten bir ülke şiarıyla tarihi adımlarımızı atıyoruz. Dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girmek için verdiğimiz mücadele, ekonomi savaşlarıyla engellenmek isteniyor. Ancak bu millet şanlı tarihinde olduğu gibi bundan böyle de tek yumruk olup, vatanı için canını dahi vermeye hazırdır. Kalkınmış, gelişmiş, dijital çağın gereklerini yerine getirmiş ve bunun yanında dini ve ahlaki değerlerini de yitirmemiş vatan evlatları için diyoruz ki, cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu olsun. Nice 100 yıllara” dedi. 

 

Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici

 

Müdür Mehmet Suat Ekici, yayımladığı mesajda, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'da yaktığı ‘Kurtuluş ve İstiklal’ ateşiyle başlayan mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk milletinin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Ülkemiz; diyeti çok ağır bedellerle ödenmiş kutsal bir vatan toprağıdır. İçinde bulunduğumuz coğrafya, vatan ve cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu bizlere her gün yeniden hatırlatmakta olup, en temel görevimiz de vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve tüm kutsal değerlerimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaktır. Millet olarak cumhuriyetimizin 95. yılını kutlamanın sonsuz mutluluğunu yaşarken, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için atalarımızdan devraldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan, yorulmadan çalışacak; vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve tüm kutsal değerlerimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum” dedi. 

 

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan

 

Başkan İlhan, yayımladığı mesajda, “Bugün 95. yıldönümünü kutladığımız cumhuriyet, aziz milletimizin canları pahasına ortaya koydukları büyük fedakarlıklar neticesinde kuruldu. Ancak bugünkü siyasi anlayış, ecdadın ortaya koyduğu o asil duruştan çok ama çok uzaktır. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz. İçeride terör belası her gün yüreğimizi yakmaktayken, İslam coğrafyası kurtlar sofrasında pay edilmeye çalışılıyor. Ateş kapımıza dayandı. Ne var ki iktidar ve muhalefet, bu devasa sorunları çözmek bir yana, oturup konuşmayı bile beceremiyor. Bayramları dahi gerginlik ve kutuplaşma nedeni haline getirip, krize dönüştürebiliyorlar. İşsizliğin olmadığı, insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, müreffeh bir Türkiye’yi kurma konusunda başarılı olamıyorlar, çünkü batı yanlısı çizgileri buna engel oluyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan gençlerimiz işsizlikle boğuşuyor, üniversiteden mezun oluyor fakat inşaatta işçi, kafeteryada garson oluyor. Cumhuriyete sahip çıkmak; gençlere yeni iş sahaları kurmakla olur. Yoksulluğu bitirmekle olur. Terörü çözmekle, akan kanı durdurmakla olur. Çünkü cumhuriyet, halkın sesine kulak vermek, milletin taleplerini yerine getirmektir. Her şeye rağmen karamsar değiliz. Bu yüce millet en zor zamanlarda bile tarih yazmış, olmaz denileni başarmıştır. Hiçbir zaman güce boyun eğmemiştir. Esaret ve dayatmayı reddetmiştir. Bu ülkeyi canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Onların milli mücadelede ortaya koydukları azim ve cesaret her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, yeniden büyük Türkiye’yi kurma konusundaki kararlılığımızın en büyük gücü olacaktır” dedi. 


Anahtar Kelimeler: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü