Vefa ekibinden Van'da karantinadaki mahalleye erzak yardımı

Vefa ekibinden Van'da karantinadaki mahalleye erzak yardımı

Van haber - Van’ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak Mahallesi’ne 6 kişide korona virüs tespit edilmesi üzerine uygulanan karantina nedeniyle vatandaşlara erzak yardımı yapıldı.


Tarih: 18.05.2020 10:13

Bin 440 kişinin yaşadığı Albayrak Mahallesi, 4 Mayıs günü mahallede ikamet eden ve İstanbul temaslı bir vatandaşın rahatsızlanması üzerine yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine aynı aileden 5 kişi daha virüsten dolayı tedavi altına alınmıştı. Mahallede korona virüs vakalarının artması üzerine harekete geçen İlçe Hıfzıssıhha Kurulu bölgede karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verirken, jandarma ekipleri tarafından da mahallenin giriş çıkışları kapatıldı. Mahallede yaşayan vatandaşlara ise Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri tarafından içerisinde temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu gıda kolisi yardımı yapıldı.


Mahalle Muhtarı Mazhar Güngör, mahallelerinin karantina altında olduğunu belirterek, “Sağ olsun kaymakamımız ve belediyemiz bizlere bugün yardım göndermişler. Bu yardımı vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Cenab-ı Allah devletimizi korusun. Bizim devletimiz büyük bir devlettir. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmıyor. Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi