Öğrencilerden ‘Farklılığa Farkındalık Kat’ projesi

Öğrencilerden ‘Farklılığa Farkındalık Kat’ projesi

Sorumluluk, empati kurabilme, nezaket, farklılıklara saygı, eşitlik, paylaşım, birlikte üretim gibi değerlerin geliştirilmesi hedefiyle Uğur Okulları Yalova Kampüsü öğrencileri, ‘Farklılığa Farkındalık Kat’ projesi ile Alime Paşa.


Tarih: 24.04.2019 15:29

Sorumluluk, empati kurabilme, nezaket, farklılıklara saygı, eşitlik, paylaşım, birlikte üretim gibi değerlerin geliştirilmesi hedefiyle Uğur Okulları Yalova Kampüsü öğrencileri, ‘Farklılığa Farkındalık Kat’ projesi ile Alime Paşa Özel Eğitim Okulu öğrencileriyle bir araya geldi. Proje sayesinde, engelli ve engelsiz bireylerin toplumsal hayata birlikte katılmasının önemine dikkat çekildi.

Proje kapsamında yaklaşık 150 öğrenci birlikte kurabiye yapımı, takı tasarımı, fidan dikimi, duvar boyama, yüz boyama, resim, afiş hazırlama, grup oyunları gibi çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Proje süresince öğrencilerin birbirleri ile kaynaşması, engelli bireylerin yaşantılarını deneyimlenmesi ve böylelikle ötekileştirmenin, önyargının kırılması sağlanmış oldu.

“Hayallerimize göre boyadık”

Projede yer alan Uğur Okulları Yalova Kampüsü öğrencisi Bengisu Ağyar, ‘‘Birlikte resim yaptığım arkadaşımdan, farklı düşünmeyi öğrendim” diyerek, “Birlikte bir kuşu alıştığımız renklerin dışında, hayallerimize göre boyadık. Bana ‘neden olmasın ki’ demeyi öğretti ve onunla paylaştığımız zamandan çok mutlu oldum.’’ İfadelerinde bulundu.

“Oradaki arkadaşlarımız kalbime dokundu”

Yalova Kampüsü öğrencisi Mehmet Tevfik Çelik ise atölyede tanıştığı arkadaşıyla beraber boncuklarla kolye yaptılarını belirterek, ”Herkes çok mutluydu, tüm çocuklar gülüyordu. Normalde hiçbir yerde utangaçlığımı bozamazken oradaki arkadaşlarımız kalbime dokundu ve kendimde o rahatlığı bulup oyun oynamaya gittim. İyi ki onları tanımışım" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı