50 TL'ye 50 bin lira istiyor!

50 TL'ye 50 bin lira istiyor!

Ardahan’da emekli üç çocuk babası Mehmet Çimli (63), hatalı basım olduğunu öne sürdüğü sağ üst köşesinde ’50’ yerine ’5’ yazan 50 TL’lik banknotu, koleksiyoncu olmadığı için koleksiyoncuların kendisini aramasını ve onla


Tarih: 22.02.2021 17:12

ARDAHAN (İGFA) - Ardahan'da eşi Zemzem Çimli ile birlikte emekli maaşını bankamatikten çeken 63 yaşındaki Mehmet Çimli, paraları kontrol ederken 50 TL'nin sağ üst köşesinde sadece 5 rakamının olduğunu gördü. Banknotun ön sağ kısmında ise hologram folyolarda, gümüş renklerin eksik olduğunu fark etti. Sahte olması ihtimaline karşı bankaların para sayma makinesinden ve sahte para kaleminden başarıyla geçen banknotun, basım hatası olabileceğini ifade eden Çimli, koleksiyoncuların bu tür paraları topladığını söyledi.

"TEKLİFLERE AÇIĞIM"

Paranın sahte olmadığını öğrenen Çimli, internetten yaptığı araştırmada bu tür paraların yüksek değerlere satıldığını görmesi üzerine "tekliflere açığım" dedi. "Koleksiyoncu olmadığım için iyi bir teklif gelirse değerlendirebilirim" diyen Çimli, "Yanılmıyorsam Türkiye´de bundan sadece 6 adet olduğunu öğrendim. 50 TL'ye 50 bin TL teklif verilmesi halinde bu parayı satmayı düşünüyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı