Balıkesir Edremit’ten Hayrettin Karaca vefası

Balıkesir Edremit’ten Hayrettin Karaca vefası

Balıkesir'de Edremit Belediyesi tarafından İkizçay Mahallesi’nde yapılan parka Tema Vakfı’nın Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adı verildi.


Tarih: 06.08.2021 12:28

BALIKESİR (İGFA) - Edremit Belediyesi tarafından İkizçay Mahallesi 2041 Sokak’ta yeni yapılan ve  “Toprak Dede” olarak bilinen Tema Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adı verilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Hayrettin Karaca, Türkiye çöl olmasın diyerek bu vakfı kurdu ve ağaç dikimiyle ilgili çok büyük bir duyarlılığı vardı. Fidan dikmeyi savunurdu,  ömrünü bu işe veren çok değerli bir insandı. Çok değerli hizmetleri var. Bizlerde belediye meclisimizde oy birliği ile isminin verilmesine karar verdik. Hayretin Karaca gibi bir ismi ve onun ağaca, yeşile, doğaya olan duyarlılığını yaşatmayı görev olarak görüyoruz. Bu parkta adını ömür boyu yaşatacağız” dedi.

Tema Vakfı Edremit Temsilcisi Ebru Tuncel ise parka kurucu başkanları Karaca’nın adının verilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Başkan Arslan’a duyarlılığından ve vefasından ötürü teşekkür plaketi sundu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu