Düşük riskli Mardin'de 'kontrollü normalleşme' sevinci

Düşük riskli Mardin'de 'kontrollü normalleşme' sevinci

Koronavirüs risk haritasında, düşük riskli iller arasında yer alan Mardin'de, kontrollü normalleşme sevinci yaşanırken Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.


Tarih: 02.03.2021 14:51

MARDİN (İGFA) - Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, COVID-19 ile mücadele kapsamında il genelindeki tedbirlere uyan vatandaşlara teşekkür etti. Mardin'in 'düşük riskli' illerde yer almasının vatandaşlarca rehavete kapılmasına yol açan durum haline gelmemesini isteyen Vali Demirtaş, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

"Kontrollü normalleşme kapsamında rehavete kapılmadan maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami derecede dikkat etmeye devam edelim" çağrısında bulunan Vali Demirtaş, "Mezopotamya'nın eşsiz güzelliğine karşı güzel sohbetler eşliğinde çaylarınızı yudumlamayı özlediniz. Kademeli normalleşme kapsamında kafe ve restoranlarda mesafe ve hijyen kurallarına aynı şekilde uymaya devam etmenizi rica ediyorum. Unutulmamalıdır ki kontrollü normalleşme salgının bittiği anlamına gelmemektedir. Salgın artış eğiliminin tekrar yükselmesi kazanımları kaybettirebilir" dedi.

Bu arada uzun bir aradan sonra kafe, pastane ve lokantaların yeniden müşteriyle buluşmaya başladı. Mardin'in düşük riskli iller kategoride yer almasından memnun kaldıklarını belirten işletmeciler, kurallara uyacaklarını söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı