Girişimci kadınlar için merkez açılıyor

Girişimci kadınlar için merkez açılıyor

İZMİT(İGFA)- Kadınların güçlü ve başarılı bir şekilde kendi ayakları üstünde durması için destek veren İzmit Belediyesi, İzmit Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) çalışmalarını tamamladı. Merkezin açılımı 19 Eylül Pazar G?


Tarih: 12.09.2021 13:00

İZMİT(İGFA)- Kadınların güçlü ve başarılı bir şekilde kendi ayakları üstünde durması için destek veren İzmit Belediyesi, İzmit Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) çalışmalarını tamamladı. Merkezin açılımı 19 Eylül Pazar Günü gerçekleşecek.Üretme katma değer yaratma, kendi el emeklerini kazanca döndürmek için açılacak olan merkezin içinde girişimcilik ofisleri, atölyeler, eşitlikçi özel çalışmalar, ücretsiz bireysel görüşme ve aile danışmanlığı, diyetisyen hizmeti, kütüphane, çocuk alanları ve spor salonu yer alacak.

KADINLARI İŞ HAYATINA TEŞVİK ETME

Kadınları sosyal ve ekonomik alanlarda yer alması için açılan merkezde toplum cinsiyet eşitliği için çalışmalar yapılırken, çocuk ve aile ihtiyaçları için destek sağlanacak.  Sorunlara yönelik danışma ve rehberlik hizmeti verilecek. İZGEM girişimcilik ofislerinde projeler üreten kadınlar için ofis, ekipman, yönetim, mali kaynaklara erişim ve teknik desteği verilirken, kendi hesabına çalışan 5 kadın bir araya gelerek mikro kredi hizmeti sayesinde bin TL ile 15 bin TL aralığında kredi çekebilecek. 

SAĞLIK EĞİTİMİ VE DİYETİSYENLİK HİZMETİ

Ücretsiz olarak Aile Rehberlik Merkezi’nde verilecek 45-50 dakikalık seanslarda ölçek, anket, form ve oyun terapisi gibi değerlendirmeler yapılacak. Gebelik eğitiminin de yer aldığı sınıfların yanında hamile pilatesi ve yoga kursları olacak. Bunların yanında her yaş grubuna da diyetisyenlik hizmeti olacak ve son 3 aylık kan tahlilleri incelenerek program oluşturulacak.

AKTİF BİR YAŞAM İÇİN SPOR

Kadınlar için daha aktif ve sağlıklı yaşamı hedefleyen merkezde, pilates, mat pilates, gebelere özel pilates ve yoga, step aerobik, kardio, hit kardio, kondisyon egzersizleri hoca eşliğinde yapılacak. Hafta içi her gün 4 gruba hizmet verilecek.

Bunların yanında merkezde 7-12 yaş için kütüphaneye yer verilirken, ortaokul ve lise öğrencileri için 15 kişi kapasiteli ve internet altyapılı Etüt Merkezi olacak. Günde iki saat uzman personel dahilinde ebeveynler çocuklarını Çocuk Oyun Alanına bırakabilecek.

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi