İzmir Konak’ta Mardin yemekleri yapıldı

İzmir Konak’ta Mardin yemekleri yapıldı

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Konak İlçe Müdürlüğü organizasyonuyla Konak İlçesinde kurulan Mutfak Atölyesinde bu hafta Mardin Yemekleri yapıldı.


Tarih: 03.08.2021 17:45

İZMİR (İGFA) - ‘Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık’ sloganıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve gıda israflarını en aza indirmeyi amaçlayan proje kapsamında Konak İlçesinde kurulan mutfak atölyesinde her hafta özelliklere kadınlara, üreticilere yönelik olarak yapılan gıda israfını nasıl azaltırız, mutfaklarımızda atık olarak gördüğümüz materyalleri nasıl değerlendiririz sorularından hareketle eğitici mutfak atölyeleri düzenleniyor.

Bu haftanın menüsü kendine has mutfağıyla dünyanın dikkatini çeken Mardin yöresinin yemekleriydi. Atölyeye katılan 15 kadına önce gıda israfları hakkında eğitim verildi. Ardından kadınlar, Mardin’den gelen usta şefler Nihat Erdoğan ve Ezgi Tek Erdoğan’la birlikte mutfağa giderek içli köfte, incasiye ve yöresel tatlılardan olan harire’yi kendi elleriyle hazırladılar.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Oktay Darcan'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi, “Biliyorsunuz Gıdanı Koru sofrana Sahip Çık Kampanyası geçtiğimiz yıl Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli tarafından başlatıldı. Biz de bu kampanya kapsamında İzmir İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Konak İlçe Müdürlüğü olarak Gıdanı Koru Mutfak Atölyelerine başladık. Bugün burada 7'sini düzenliyoruz. Özel bir gün çünkü Mardin Mutfağını Mardinli misafirlerimizle birlikte hazırlıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı