Koyun sevgisi taşınmalarına vesile oldu

Koyun sevgisi taşınmalarına vesile oldu

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde yaşayan Rezzan ve Korcan İşbilir, 4 yıl önce yetiştirmeye başladıkları koyunlarını çocukları gibi seviyor. İşbilir çifti, yeni doğan kuzuları şırıngayla süt içirip, sobanın yanında besliyorlar.


Tarih: 03.03.2021 12:33

Hüseyin KUYUCAKLOĞLU (AYDIN)

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde yaşayan Rezzan ve Korcan İşbilir’in, 2017 yılında akrabalarının verdiği 5 koyun hayatlarını değiştirdi. İşbilir çifti, koyunlarının sayısını artırarak, koyunlara sevgiyle yaklaşmaya başladılar. Bu sevgi, çiftin bahçe evlerine taşınmasına vesile oldu. “Rezzan olmasaydı ben bu işi yapamazdım, ben olmasam Rezzan bunu yapamazdı. Birbirimizi tamamlıyoruz” diyen Korcan İşbilir, “İlk önce 5 tane koyunumuz vardı. 2017 yılında bakmaya başladık. Kayınçom 5 tane koyun verdi. Bu koyunları bakmaya başlayınca çevreden de topladım 3-5 koyun. Ardından da çok sevdik koyunları, onlara bakmayı, onlarla vakit geçirmeyi. Koyun sevgimiz, bizim buraya yerleşmemize vesile oldu. Eve gitmez olduk. Doğumlar başladı, biz de burada yatıp kalkmaya başladık. Kuzuların doğmasıyla bizim sevgimiz de arttı” dedi. 

"SALGIN SÜRESİNCE BAHÇEDEYDİK"

Geçen yıl salgının başlamasıyla daha çok bahçede kaldıklarını dile getiren Rezzan İşbilir, “Geçen sene de salgın başlayınca hiçbir yere çıkılmaz oldu. Düğün yok, gezmek yok, herkes evinden çıkmadı. Biz de burada koyunlarımızla ilgilenmeye devam ettik. Zaman, koyunlarla meşgul olunca geçti. Dışarıdan arkadaşlar 'en güzelini sen yapıyorsun' diyorlar. Kendimce de çok iyi oldu bu koyunculuk işi. Üretmek güzel bir şey aslında. Bir koyunu güzel bakarsan senede iki defa kuzular. Çoğaldıkça biz de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

SEVGİ ÖNEMLİ

Koyunlarına sevgiyle baktıklarını anlatan Rezzan İşbilir, "Koyun bakacaksan hayvanların yanında olmak lazım" diyerek, "Hayvanları bırakıp da bir yere gitmeyeceksin. Koyunlar kendisi de doğum yapabiliyor. Kuzuları görmek daha farklı bir mutluluk yaşatıyor bize. Bazen sorunlar da oluyor. Biz şırıngayla küçük kuzulara süt içirdiğimizi biliyoruz. Sobanın yanında çok kuzu baktık. Koyunculuk severek yapılmalı” diye konuştu.

Koyun bakmanın zahmetli bir iş olduğunu ifade eden Korcan İşbilir, "Herkesin koyunları bakma stili herkesin ayrı. Doğumu var, verilecek yemi var, yemin oranı var falan herkesin farklıdır hayvanı bakma stili" dedi. İşin püf noktasını da anlatan İşbilir, "Koyunları aç yatırmayacaksın, bu çok önemli. Hayvanlar beni bekliyor, saat 11 gibi ben otlatmaya götüreceğim. Onlar da alıştılar buna saat 11’e kadar hiç sesleri çıkmaz. Koyunların aşılarını tam yapmak lazım. Sürekli birlikte oldukları için koyunlar, ufak bir hastalıkta yayabilir diğerlerine. Koyunlara 4 ya da 5 ayda bir aşılarını yaptırmak gerek” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı