Mardin caddeleri sabunlu sularla dezenfekte edildi

Mardin caddeleri sabunlu sularla dezenfekte edildi

Mardin'de COVID-19 ile mücadele kapsamında gece yarısı tarihi cadde ve sokaklar sabunlu suyla yıkandı ve dezenfekte edildi.


Tarih: 05.04.2021 09:16

MARDİN (İGFA) - Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı yaklaşık 100 kişilik temizlik ekibi donanımlı araçlarla, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde tarihi yapıların bulunduğu cadde ve sokaklarda temizlik çalışması başlattı. Ekipler, özellikle turistlerin en çok gezdiği caddeleri ve kaldırımları fırça ve sabunlu suyla yıkayarak dezenfekte etti.

"HER CUMA TARİHİ ŞEHİR YIKANACAK"

Birinci Cadde'deki çalışmaları takip eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş,  bundan sonra her Cuma günü tarihi kentin tamamını temizlemeyi planladıklarını söyledi. Dezenfeksiyon çalışmasını da sürdürdüklerini aktaran Vali Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde de eş zamanlı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR HAYATA GEÇECEK

Öte yandan Mardin’e gelen turistlerin aynı güzergahı kullanmaları, yoğunluk oluşturduğunu dikkat çeken Vali Demirtaş, tarihi doku içerisinde turistlerin ilgisini çekecek farklı güzergâhların bulunduğunu belirtti. Abdulkadir Paşa Konağı'nı gastronomi merkezi olarak düzenlediklerini anlatan Vali Demirtaş, aynı uzantıda bir güzergâh oluşturacaklarını ve yerli yabancı turistlerin dikkatini çekecek bir güzergâh olacağını söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı