Muğla'da 2022 yılında dağıtılacak tohumlar toprakla buluştu

Muğla'da 2022 yılında dağıtılacak tohumlar toprakla buluştu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2022 yılında dağıtımı yapılacak yerel tohumların dikimini gerçekleştirdi.


Tarih: 30.04.2021 11:09

MUĞLA (İGFA)- Türkiye’nin 80 iline bugüne kadar yaklaşık 10 Milyon tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında yapılacak olan yerel tohumları toprakla buluşturdu. Yerel tohum merkezindeki dikime katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yerel tohumun ulusal güç olduğunu söyledi ve Muğla’nın topraklarında filizlenen yerel tohumların tüm Türkiye’ye yayılacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında dağıtacağı tohumların dikimlerini Başkan Gürün’ün katılımı ile yaptı. Bu yıl 109 çeşit yerel tohumun dağıtımını yapacak olan Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi ve Bahçeyaka Akıllı Tarım Çiftliği’nde 25 bin fideyi toprakla buluşturdu.

Milli ekonominin temeli tarım, yerli üretimin temelinin de yerel tohum olduğunu söyleyen Başkan Gürün 25 bin fidenin Muğla’da toprakla buluştuğunu buradan elde edilecek tohumların tüm Türkiye’ye yayılacağını söyledi. Başkan Gürün, bugüne kadar 80 ilimize 10 milyon tohum göndermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı