Muğla Menteşe’de lavantalar çiçek açtı

Muğla Menteşe’de lavantalar çiçek açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne diktiği lavantalar çiçek açtı.


Tarih: 25.06.2021 14:49

MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisi, yeni sezonda güzelliğiyle hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çekiyor.

Lavanta sezonu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün'ün katılımı ile lavanta kokulu köy olarak bilinen Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde açıldı. Etkinlikte konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fotoğraf çekimleri için de yaygın olarak kullanılan köyde gerçekleştirilen lavanta sezonu açılışı etkinliğinde konuşan Başkan Gürün ise, "Burada bir koku vadisi projesi hazırladık. Diktik, yağını sıktırdık ve onun ne kadar kazanç sağladığını, dönüm başı ne kadar kazanıldığını halka anlattık. Bunun değeri anlaşıldıktan sonra özellikle kadınlardan oluşan kooperatif kurduk. Kadınlarımız inanırsa adam da ona katılıyor. Kadının sahiplendiği bir proje geleceğe doğru taşınıyor" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı