Aydın Söke'de bir tarihi ev daha hayat buldu

Aydın Söke'de bir tarihi ev daha hayat buldu

AYDIN (DİDİM-A HABER) - Söke Belediyesi tarafından tarihi Kemalpaşa Mahallesi’nin canlandırılması için çalışmalar devam ediyor. Belediye tarafından kamulaştırılan tarihi evlerin restorasyonları bir yandan devam ederken, bir yandan da re


Tarih: 07.09.2021 16:36

AYDIN (DİDİM-A HABER) - Söke Belediyesi tarafından tarihi Kemalpaşa Mahallesi’nin canlandırılması için çalışmalar devam ediyor. Belediye tarafından kamulaştırılan tarihi evlerin restorasyonları bir yandan devam ederken, bir yandan da restorasyonu tamamlanan evlerin işlevselleştiriliyor. Bu tarihi evlerden biri olan 1890'lı yıllarda inşa edildiği bilinen tarihi yapı Konuk Evi olarak hizmete açıldı.

Açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Söke Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Aziz Çiçek, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Söke Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Devrim, Söke Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, restore edilen evde son yaşayan Dr. Baki Ökdem’in yakınları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Demokrat Parti'nin Aydın Milletvekillerinden Dr. Baki Ökdem ve ailesinin yaşadığı evin aslına uygun şekilde restore edilerek Söke’ye kazandırıldığı açılış töreninde ilk konuşmayı, Ökdem Ailesi’nin son kuşak üyelerinden Yenal Ökdem yaptı. Ailesi adına büyük onur yaşadıklarını belirten Yenal Ökdem aile mirasının geleceğe aktarılması adına yapılan çalışmadan dolayı Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kemalpaşa Mahallesi’nin tarihsel birikim, kültürel çeşitlilik bakımından Söke’nin çok özel alanlarından biri olduğunu dile getiren Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan,  restore edilen evlerin işlevselleştirilmesi ve tıpkı açılışını yaptığımız konuk evi gibi yaşama kazandırılması sağlandığını söyledi.

Katılımcılar konuk evini gezerken, restore edilen evin son yaşayanları Dr. Baki Ökdem’in yakınları ev hakkında anı ve bilgilerini aktardı. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in konuklarıyla yakından ilgilendiği açılış töreninde CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Başkan Tuncel’i ilçenin tarih ve kültürüne sahip çıkmalarından dolayı ayrıca kutladı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

Sevindiren haber geldi! Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

Tokat beşik gibi sallanıyor! Çok sayıda artçı deprem oldu: İşte son durum

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum