Bursa Nilüfer’de Misi’ye yaşayan bir mekân

Bursa Nilüfer’de Misi’ye yaşayan bir mekân

Nilüfer Belediyesi’nin, geleneksel ipek böcekçiliği zanaatının turizme kazandırılması amacıyla hizmete açtığı İpek Evi, yapılan yeni düzenlemelerin ardından tekrar ziyaretçilerini ağırlıyor. İpek Evi’ni gezenler, ipeğin hikâye


Tarih: 17.08.2021 11:05

BURSA (İGFA) - Nilüfer’in adeta kültür sanat köyüne dönüşen mahallesi Misi’de, Bursa’nın geçmişinde önemli yeri olan ipek ve ipekböcekçiliğini gelecek kuşaklara aktaracak değerli bir mekân ziyarete açıldı. Daha önce Nilüfer Belediyesi, NİLSEM ve Misi Köyü Kadınları Yardım ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle, Misi’de restore edilen tarihi bir binada faaliyete geçirilen İpek Evi, yeniden düzenlenerek daha işlevsel hale getirildi. İpek Evi ile Misi’nin kültürel değerlerine yeni bir halka eklenmiş oldu.  

İpek Evi’ni gezenler, ipeğin hikâyesine tanıklık ediyor. İpek böceğinin kozadan ipliğe doğru geçirdiği evreler, ipeğin kıymetli bir kumaş olarak tarihsel yolculuğu ve Bursa’nın sosyo-ekonomik gelişimindeki önemi, Bursalılar’ın anılarında ipekçiliğe ve kozacılığa dair kıymetli duraklar ve çok daha fazlası İpek Evi’nin hikâyesini oluşturuyor.           

İpek Evi’nin tekrar ziyarete açılması nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, iki kattan oluşan İpek Evi’nin Misi’ye değer katacağını söyledi. Başkan Erdem, ziyaretçilerin burada ipeğin hikâyesine tanıklık etmenin yanı sıra, zanaatın inceliklerini uygulayarak öğrenme şansı da bulacağını belirtti.

İpek Evi’nin yeniden düzenlenmesine katkıda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültürel Miras Taşıyıcısı Kasım Uzunöz de İpek Yolu’nda böyle bir yerin aktif olmasının, gençlerin ipeği tanıması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte Başkan Erdem, İpek Evi’nin yeniden düzenlenerek ziyarete açılması sürecinde destek veren; Kasım Uzunöz, Turhan Calay, Fulya Çetinkaya ve Bursa Mübadilleri Derneği ile İsmail Şeker'e katkılarından ötürü teşekkür ederek plaket verdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı