Bursa'nın gürültü haritası çıkarılıyor

Bursa'nın gürültü haritası çıkarılıyor

BURSA (İGFA) - Bursa’da çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasını oluşturmak ve eylem planı hazırlamak için harekete geçti.Büyükşe


Tarih: 14.09.2021 15:10

BURSA (İGFA) - Bursa’da çevresel gürültüyü azaltarak halkın yaşam konforunu yükseltmeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin stratejik gürültü haritasını oluşturmak ve eylem planı hazırlamak için harekete geçti.Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk ve belediye personelinin katıldığı toplantıda, Çınar Çevre Laboratuvarı A.Ş Akustik Uzmanı Seçil Köşü tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk, çalışmayla elde edilen verilerin ileride oluşabilecek gürültü problemlerini önlemede yardımcı olacağını söyledi. Son yıllarda çevre sorunlarının sıkça gündeme geldiğini belirten Cindoruk, vatandaş ve kurum olarak harekete geçerek önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Bursa’nın birçok açıdan kritik bir şehir olduğunu dile getiren Cindoruk, “Gürültü kirliliği en az hava kirliliği ve su kirliliği kadar önemli. İnsanların ruh ve psikolojik sağlığını etkiliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gürültü konusunu önemsiyoruz. Bu konuda ilk plan hazırlayan belediyelerden biriyiz. Kamu kurumları, üniversiteler ve ilçe belediyeleriyle işbirliği halindeyiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi