Efes Selçuk, 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’na ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’na ev sahipliği yapıyor

14. Türkiye Tiyatro Buluşması Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde başladı. Etkinliğin ilk gününde düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Tiyatro Politikaları”  konulu panelde konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel;


Tarih: 03.08.2021 12:25

İZMİR (İGFA) -  2-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan, Türkiye Tiyatrolar Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile ‘Tiyatro Özgürleştirir’ sloganıyla düzenlenen 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nın ilk gününde “Yerel Yönetimler ve Tiyatro Politikaları” konulu bir panel gerçekleşti.

Ahmet Ferahlı Parkı’nda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Özkan Ataklı yaptı.  Panelin konukları Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve CHP 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok oldu.

Panelde konuşan Başkan Sengel orman yangınlarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek sözlerine başladı. Efes Selçuk’ta yönetimi devralır devralmaz bir sanat politikası oluşturmak için çalışmaya başladıklarını belirten Başkan Sengel, "Kente bir kimlik kazandırmış olmak gerekiyor. Kazandıracağınız o kimliği de sizinle aynı bakış açısına sahip, aynı zamanda halkın biraz daha yukarı çıkarabilecek, sanatı ve sanatçıyı destekleyebilecek insanlarla el ele yürümek gerekiyor” dedi.

SANAT DAYANIŞMA İÇİN DE GEREKLİDİR

Panelin konuşmacılarından CHP 26. Dönem Milletvekili Zeynep Altıok Uygar bir ülke olmanın, bu bilinci sağlamanın ve herkese eşit davranabilmenin en önemli sağlayıcılarından birinin sanat olduğunu vurguladı. 

Panelin ardından 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Törende Füsun Demirel’e Emek Ödülü, Levent Üzümcü’ye Umut Ödülü, Müjdat Gezen’e Onur Ödülü, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e ise Yerel Yönetimler Sanata Katkı Ödülü verildi. Füsun Demirel’in ödülünü Medine Çam, Müjdat Gezen’in ödülünü ise  Ayşe Emel Mesci vekâleten aldılar.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı