İzmir Seferihisar’da hibe ekinezyalarda hasat zamanı

İzmir Seferihisar’da hibe ekinezyalarda hasat zamanı

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Kapsamında Seferihisar Düzce Mahallesi'nde 4 dekar alanda dikimi yapılan ekinezyaların hasadı başladı.


Tarih: 05.08.2021 15:06

İZMİR (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yüzde 77 hibesi ile temin edilen 60 bin adet ekinezya fidesi, Seferihisar İlçesi Düzce Mahallesinden 10 üreticiye 10 dekarlık alanda dikilmek için 2 Nisan 2021 tarihinde dağıtılmış ve dikimi İl Müdürü Mustafa Özen'in de katılımıyla gerçekleşmişti. Bugün ise Düzce Mahallesinde yine Özen'in katılımıyla ilk hasat yapıldı.

Üreticilerle birlikte ürünün gelişimini yerinde inceleyen ve üretimle ilgili bilgiler alan Özen, hedeflerinin ekinezyanın bölgede yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Üreticilerden ve üretimden mutlu olduklarını belirten Özen, "Bitkinin gelişimi de gayet güzel. İnşallah amacımıza ulaşırız ve daha çok üreticimizle Seferihisar'ı tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinde önemli bir merkez haline getiririz. Öncelikli olarak bölgede daha sonra ilçemizde daha sonra da ilimizin uygun yerlerinde ekinezya bitkisinin geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ben üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı