İzmir’de Selçuklu çocuklar Küçük Amal’a eşlik etti

İzmir’de Selçuklu çocuklar Küçük Amal’a eşlik etti

Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan göç olgusuna dikkat çekmek için 8000 km yol kat edecek Küçük Amal yolculuğunun 1500. Kilometresinde Efes Selçuk’a geldi.


Tarih: 05.08.2021 17:04

İZMİR (İGFA) - Küçük Amal’ı Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile birlikte karşılayan Efes Selçuklu çocuklar yaptıkları resimlerden oluşan bir kitabı da Amal’a hediye ettiler.

Mülteci çocukların yaşadığı zorlukların dünya gündemine taşınması amacıyla tasarlanan 3,5 metre uzunluğundaki kukla Küçük Amal Balconnection inisiyatifi ev sahipliğinde Efes Selçuk Belediyesi katkılarıyla ilham veren kentin sokaklarında çocuklarla, müzisyenlerle buluştu.

Küçük Amal’ın İsabey mahallesinden başlayan yürüyüşü Carpouza Cafe önünde son buldu. Çocukların yanı sıra her yaştan kentlinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Küçük Amal yürüyüşünün başında bir zeytin ağacını kokladı.  Yolculuk boyunca Küçük Amal’a Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi ritim grubu öğrencilerinden oluşan REFES Ritim Grubu, ayrıca Kerim Akgüneş, Kamber Karameşe, Burhan Aslan, Üstün Üstündağ, Tayfun Şeliman’dan oluşan ekibe Erden Dereli, Görkem Çırak, Elif Buran, Azra Günlemeç, Ahmet Başaran ve Alina Yıldız’ın katkılarıyla bir gezici müzik gösterisi ekibi de eşlik etti.

Cafe Carpouza’da Araf gösterisinin ardından Tarihi Su Kemerlerine doğru yürüyen Küçük Amal daha sonra Efes Selçuk’tan ayrıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı