İzmit’in kurtuluş coşkusuna farklı şehirler de ortak olacak

İzmit’in kurtuluş coşkusuna farklı şehirler de ortak olacak

İzmit’in kurtuluşunun 100.yıl coşkusuna dünyanın en başarılı, ödüllü ve kusursuz performanslarıyla izleyenlerde derin etki bırakan halk oyunları ekipleri de ortak olacak. Ankara Fomget, İstanbul Yedirenk, Denizli Desten ve Artvin Belediy


Tarih: 28.06.2021 09:25

1995 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve Dünya Halk Dansları Yarışması’nda ‘dünya birinciliği’ bulunan FOMGET Folklor Müzik Gençlik Topluluğu ve Gençlik Spor Kulübü, İzmit’in Kurtuluşu için hem meydanlarda hem de sahnede olacak. Çok sayıda uluslararası müzik ve dans festivalleri düzenleyerek ülkenin tanıtımına katkı sağlayan Ankara BB FOMGET GSK, halk oyunlarının dünyaca tanınan ekiplerinden. 

Katıldığı yarışmalarda birçok ödüle uzanan İstanbul Yedirenk Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de İzmit’in 100.Yıl Kutlamaları’nda yerini alacak. Adını ülkemizin yedi coğrafyasından alan başarılı ve ödüllü ekip de tıpkı Artvin Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Denizli Destan Gençlik Spor Kulübü ve Flamenko İstanbul gibi önce İzmit Kent Meydanı’nda ardından kortejde yerini alarak kurtuluş coşkusunu İzmitliler ile birlikte yaşayacak. Ardından program akışına göre 28 Haziran sahnesinde kusursuz performanslarını sergileyecek. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi