Kayseri Glütensiz Kafe gün sayıyor

Kayseri Glütensiz Kafe gün sayıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çölyak rahatsızlığı ve glüten duyarlılığı bulunan kişiler ile sağlıklı yaşam için glütensiz beslenmeyi tercih edeceklere yönelik hizmet verecek Glütensiz Kafe’yi zi


Tarih: 04.08.2021 11:52

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla kentte farkındalık oluşturan projelere bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda Kayseri’de bir ilk olacak olan glüten hastalarının çalışacağı, mutfağında sadece glütensiz ürünlerinin yapılacağı ‘Glütensiz Kafe’ çok yakında hizmete giriyor. Başkan Büyükkılıç, çölyaklı bireyler ile sağlıklı beslenmek isteyenlerin glütensiz ürünler tüketebileceği kafeyi ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yakında hizmete açılacak olan Glütensiz Kafe’yi gezen ve kafenin danışmanı Süleyman Engin Şef ile birlikte menüleri inceleyen Büyükkılıç, kafenin mutfağına da girerek lezzet şenliğine ortak oldu.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, bir doktor olarak çölyaklı bireylerin yaşadıkları sıkıntıların farkında olduklarını dile getirerek, “Çölyaklı hastaların rahatlıkla tüketebileceği ürünlerin yer alacağı Glütensiz Kafe’mizi yakında hizmete açıyoruz. Burada pide, pizza, pasta, hamburger ve benzeri gıdaları rahatlıkla tüketebilecek" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Uyarı geldi! Sağanak yağış etkili olacak: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Akıllara durgunluk veren olay! Böyle anne olmaz olsun: Çocuğunu yolun ortasına bıraktı

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı