Kazdağları’nın efsanesi Sarıkız anıldı

Kazdağları’nın efsanesi Sarıkız anıldı

BALIKESİR (İGFA) - Edremit’e bağlı Güre-Kavurmacılar Mahallesi’nde yaşadığına inanılan halk arasında en yaygın şekilde bilinen efsanelerden birisi olan Sarıkız anısına, Edremit Belediyesi tarafından 31.’si düzenlenen anma etkinli


Tarih: 12.09.2021 16:30

BALIKESİR (İGFA) - Edremit’e bağlı Güre-Kavurmacılar Mahallesi’nde yaşadığına inanılan halk arasında en yaygın şekilde bilinen efsanelerden birisi olan Sarıkız anısına, Edremit Belediyesi tarafından 31.’si düzenlenen anma etkinlikleri ve hayrı yapıldı. Kavurmacılar mevkiinde Sarıkız anısına mevlit okunması ile başlayan hayırda geceden hazırlanan kazanlar dolusu yemek ve şerbetler katılan vatandaşlara ikram edildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Kazdağları’nın ve ilçemizin en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız anısına 30 yıldır süregelen geleneksel hayrımızı gerçekleştirdik. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapamadığımız Sarıkız hayrında yine vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Gelip, katılan hayrımıza ve dualarımıza eşlik eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi