Malatya Dedeyazı’ya Kültür Merkezi ve Cemevi açıldı

Malatya Dedeyazı’ya Kültür Merkezi ve Cemevi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir İlçesi Dedeyazı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevi açılışına katıldı.


Tarih: 02.08.2021 09:39

MALATYA (İGFA) - Allah yoluna kesilen kurbanlarla karşılanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindekiler, Doğanşehir İlçesi Dedeyazı Mahallesi'nde hayırseverler ve mahalleliler tarafından yapılan Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevi açılışına katıldı.

Dedeyazı Mahallesi Dayanışma Derneği adına açılış konuşmalarını yapan Recep Çakır, “ Bir tuğlada sen koy diye başlattığımız Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevi, toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğin en güzel örneğidir. Yaptığımız cemevi toplumsal belleği nesilden nesile taşıyan, iyiliğin ve güzelliğin paylaşıldığı, sevginin, muhabbetin arttığı bir inanç merkezidir. Kültür merkezimiz ve cemevimizde çok yönlü faaliyetlerde bulunacak, köyümüze değer katacak, yardımlaşmayı artıracak, özümüzü ideallerimizi yansıtacak bizi biz yapan bir değerdir. Kültür merkezimizin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise, kültür merkezi ve Cemevi'nin yapıldığı arsayı bağışlayan ve yapımında katkı sunan iş insanına ve mahalle sakinlerine teşekkür etti. Başkan Zelyurt, Doğanşehir olarak kültür merkezi ve Cemevi'nin yapımı için talepte bulunan çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Bu arada Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevi açılışında bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da,  Türkiye diğer Müslüman coğrafyalarına göre farklı bir ülke olduğuna dikkati çekerek, "Bizlerin eksik yönetimlerine rağmen Türkiye farklı bir ülke. Diğer Müslüman ülkelere baktığınızda kan ve gözyaşı var, kadın erkek eşitliği yok. Buralarda bilim yok. Buralarda maalesef yoksulluk var, fakirlik var. Biz bugün halen Suriye değilsek, Mısır, Tunus değilsek bunu topraklarımızın yetiştirmiş olduğu en büyük değer Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bunu hiç kuşkusuz laik, demokratik Cumhuriyetimize borçluyuz. Farklı düşüncelerimiz, inançlarımız olabilir. Ama bunların kıymetini hep birlikte bilmemiz gerekiyor. Kültür merkezi ve cemevine emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı'na Malatya’nın dört bir yanında yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla teşekkür etti. Tüfenkci, "İnşallah cemevimizde birliğimizi, beraberliğimizi ve insanlarımızın cem olması noktasında hizmetleriyle yıllarca ayakta durur" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı