Manisa kırsalında sondaj kuyuları için etüt

Manisa kırsalında sondaj kuyuları için etüt

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Akhisar ilçesine bağlı Gökçeahmet Mahallesi’nde açılması planlanan sondaj kuyuları ile ilgili arazi etüt çalışması yaptı.


Tarih: 24.06.2021 16:23

MANİSA (İGFA) - Manisa'da tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaşanan iklim değişikliğinin etkisiyle küresel ısınma ve vahşi sulama yapılması nedeniyle su kaynaklarının azalmasına bağlı olarak yaşanan süreçte, suyun tasarruflu kullanılması, mahallede hizmet veren sulama tesisinin işletme planı, yapılacak ilave yatırımlar ve 2021 yılı sulama sezonu hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Yapılan toplantıya Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Akhisar Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Ali Aybars Özbilgin, Gökçeahmet Mahalle Muhtarı Muhammed Mustafa Özdemir, Kırsal Hizmetler Dairesine bağlı teknik personeller ve vatandaşlar katıldı.

Gökçeahmet Mahallesi’nde tarımsal sulama suyunun yetersizliği konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların başvurusu üzerine Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, 5620 dekar tarım arazisinin sulandığı sulama tesisine, ek su kaynağı temin etmek için iki adet sondaj açılması için çalışmalar başlatıldı. Mevcut sondajlardan yapılan sulamada, sezonda sorun yaşanmaması için bakım onarım çalışmaları tamamlanarak tesis sezona hazır hale getirildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı