Muğla Barosu değişim bekliyor

Muğla Barosu değişim bekliyor

Muğla Barosu seçimleri 26 Haziran Cumartesi başlayacak genel kurul sonrasında 27 Haziran Pazar günü yapılacak yönetim seçimleriyle tamamlanacak. Başkan Cumhur Uzun, dördüncü dönem için adaylığını açıklarken, Baro'ya 40 yaşındaki avu


Tarih: 24.06.2021 23:06

MUĞLA (Ajans Canka) - Muğla Barosu’nda son 3 dönemdir Baro Başkanlığını yürüten Cumhur Uzun’un yeniden 4. Dönem için aday olduğunu açıklaması, özellikle genç kuşak avukatlar arasında tepkilere neden oldu.  Baro Başkanı Cumhur Uzun’un ilk aday olduğunda en fazla iki dönem için aday olduğunu taahhüt ettiğine dikkat çeken genç kuşak avukatlar; “Cumhur başkan, çok güzel işlere imza attı ama bu kadarı da fazla. Görevi artık biz gençlere devretmesinin zamanı geldi ve geçti bile!.” yorumunu yaptı.

DEĞİŞİM RÜZGARININ LOKOMOTİFİ KADIN BAŞKAN ADAYI

Muğla Barosu Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Bodrumlu Avukat 40 yaşındaki Emine Yenilmez Aydemir,  Türkiye'nin taraf olduğu ve iç hukukumuzda yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi gibi sözleşmelerde yer alan, öncelikle kadınların hak ve özgürlüklerini korumaya alan düzenlemelerin ortadan kaldırılmasının tartışmaya açıldığı, avukatın mesleği gereği vekillik sıfatı göz ardı edilerek hedef alınmaya çalışıldığı zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Gerek mesleki gerekse toplumsal olarak görev ve sorumluluğumun bilinci ile ülkemizin en saygın Barolarından biri olan Muğla Barosu'nu katılımcı, yerinden yönetim ve çözüm odaklı çalışma anlayışını benimseyen, güçlü delegasyon yapısına sahip, tüm yönetim kadrosu, iç ve dış komisyonları aktif çalışan, teknolojiden her anlamda faydalanan, dinamik, her anlamda avukatın Barosunun gücünü yanında hissettiği yönetim anlayışı ile temsil etmek üzere Baro Başkanlığına adayım" dedi. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi