Osmangazi Belediyesi’ne Hayme Ana Bacıbey Ödülü

Osmangazi Belediyesi’ne Hayme Ana Bacıbey Ödülü

BURSA (İGFA)-Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer edinmesi için çalışan Osmangazi Belediyesi “Hayme Ana Bacıbey Ödülleri” sahibi oldu.


Tarih: 16.09.2021 15:59

BURSA (İGFA)-Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer edinmesi için çalışan Osmangazi Belediyesi “Hayme Ana Bacıbey Ödülleri” sahibi oldu.

Yerel yönetimde kadınlar için yaptığı çalışmalarla bilinen Osmangazi Belediyesi Bacıbey Kent Kültürü Derneği’nce Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti'nin kurucu başkanı Melek Reşit Hanım anısına bu yıl 7’incisi düzenlenen ‘Hayme Ana Bacıbey Ödülleri’ etkinliğinde, ‘Doğancı Kadınlarıyla Kalkınıyor’ projesi ile ödül aldı.

“TOPLUMUN TEMELİ AİLEDİR”

Ödül töreninde konuşma yapan Başkan Dündar, “Toplumun temeli ailedir. Aile, ne kadar güçlü ise toplum da o kadar güçlü demektir. Ailenin temeli ise kadındır. Kadınlarımız bizim baş tacımız. Türk kadını her alanda, başarılı bir şekilde yer alıyor. Eskiden de vardı şimdi de var. O yüzden güçlüyüz ve güçlenmeye devam ediyoruz. Başarılı bir erkeğin arkasında, başarılı bir kadın var diyoruz. Başarılı kadınların arkasında da başarılı bir erkek vardır. Başarılı oluyorsak hep beraber oluyoruz.

“Kadınlarımızın her alanda daha da güçlenmesi adına çok güzel çalışmalar yapılıyor. Özellikle kendi kültürümüzü yaşatarak ortaya çıkan projelerin daha da kabul gördüğünü görüyoruz. Dışarıdan bir şey getirmeye çalışıyorsak olmuyor zaten. Başaramıyoruz. Kendi kültürümüz ve geleneklerimiz üzerinde büyümeye devam edeceğiz. Bizler kendi kültürümüz, geleneklerimiz ve inancımız çerçevesinde çalışmaları sürdürüyorsak başarıyoruz ve başaracağız “diye konuştu.

“KADINLARIMIZIN ANISINA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ödül töreni düzenleyen Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ise şunları söyledi: “Hayme Ana’yı ve diğer kahraman kadınlarımızı anmak adına Bacıbey Ödül Töreni'ni başlattık. Her töreni de Türkiye’de iz bırakmış, öncü olmuş bir kadınımızın anısına gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 7’incisini düzenlediğimiz törenimizi Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’ni kuran Melek Reşit Hanım anısına veriyoruz. Günümüzde tüm dünya ülkeleri koronavirüsle boğuşuyor ve ekonomik açıdan da zor bir dönemden geçiyor. Bu zor önemi aşmak için kapının kilidini 100 yıl önceki Milli Mücadele Dönemi’nde olduğu gibi yine kadınlarımız elinde tutuyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı