Rize’de işyerleri önlerine ‘sarı çizgi’ çekildi

Rize’de işyerleri önlerine ‘sarı çizgi’ çekildi

Rize Belediyesi, cadde ve sokaklarda vatandaşın rahatça yürümesini engelleyecek biçimde yapılan kaldırım işgaline yeni düzenleme getirdi.  İşyerlerinin önüne çizgi çalışması ile vatandaşın ve esnafın yolu açılıyor.


Tarih: 31.07.2021 11:37

RİZE (İGFA) - Rize Belediyesi, meydan, cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerinin kaldırım işgalini önlemek için çizgi çalışması başlattı.  Kaldırım işgalini önleme çalışması ile sarı çizgiyle işaretlenen alanın dışına çıkılmaması konusunda esnaflar bilgilendirildi.

Belediye Başkanlığından  yapılan  açıklamada yaklaşık 10 gündür şehrin yoğunluk arz eden yayalara açık ticaretin olduğu  Orta Camii  altı ve çevresi, Manifaturacılar Caddesi, Kuyumcular Sokağı, Atatürk Caddesi, Menderes Bulvarı, kavşak bölgesinden İsmail Kahraman Kültür Merkezi güzergahı ve Cumhuriyet Caddesi üzerindeki işyerlerinin önlerinde 'Sarı' çizgi çalışması yapıldığı kaydedildi.

Bu çalışmanın Rize'nin ticaret ve önemine buralardaki esnaflarımızın ürünlerini bir parça dışarıda sergilemesine ve vatandaşın içeriye davet edilmesi düşüncesi ile ortaya çıktığını belirten Belediye Başkanlığı yazılı açıklamada, "Böylelikle hem esnafımızın kazancı bol bereketli olacak, Hem de yaya kaldırımını kullanan  Aileler çoluklu çocuklu geçen vatandaşlarımızın yolu kaldırımı kullanması ferah olacak. Aynı zamanda da alışverişe gelen vatandaş, dükkandan çıktığında rahatlıkla elindeki malzeme ile kaldırımı rahat kullanmış olacak.  Her dükkanın önüne  çizgi çekilmedi.  Bazı dükkanlar örneğin Pastane, İletişim, Telefon ve ilgili ürünler satan esnaflar işgaliye yapmadığı için o dükkanların önüne çizgi koyulmadı. Çizgi düzenlememizi kontrollü bir şekilde şehrimizin geneline uygulayacağız" ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü