Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’dan

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’dan "Aile okulu projesi" hakkında bilgilendirme

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’dan "Aile okulu projesi" hakkında bilgilendirme


Tarih: 21.12.2022 16:41

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan "Aile okulu projesi" hakkında bilgilendirme yaptı.
2019 yılının son aylarında başlayan ve küresel düzeyde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın süreci her alanda etkisini göstermiştir. Covid-19 salgınının insanların alışageldiği yaşam tarzına getirdiği sınırlamalar, bireylerin gerek aile ilişkileri gerekse ruh sağlıktan temelinde kaygı düzeylerinin de artmasına neden olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Öte yandan Covid-19 salgın sürecinin yaşam tarzı ve alışkanlıklarımız yönünden en çok etkilediği alanlardan biri kuşkusuz eğitim olmuştur.
Okulda öğrenilen ve edinilen bilgi, beceri ve davranışların hem aile içinde hem de sosyal yaşam içerisinde sürdürülebilir olması, okul ortamında ve evde yapılanların tutarlı olmasına ve eşgüdüm sağlanmasına bağlıdır. Bu nedenle çocuklarının eğitiminde önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin eğitimi son derece önem kazanmıştır. Ailenin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi vb. hedeflerle Sayın Cumhurbaşkanımızın Değerli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Bakanlığımız tarafından yürütülen Aile Okulu Projesi başlatılmıştır. Bu kapsamda geliştirilen Aile Okulu Kurs Programı (Veliler için) ile çocukların ve gençlerin ruhen ve bedenen daha sağlıklı olabilmeleri için; sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran zorbalığı ile baş etme yolları, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, madde bağımlılığı, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ve ahlaki gelişim konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmaktadır.
Bandırma Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2022/2023 Eğitim Öğretim yılı başında 17.09.2022 - 25.09.2022 tarihleri arasında İlçemizden gönüllü olan öğretmenlere Aile Okulu Eğitici Eğitimi kursu düzenlenmiş ve 29 öğretmenimiz Eğitici Eğitimi kursunu başarı ile tamamlamıştır.
Eğitici Eğitimi kursunu tamamlayan öğretmenlerimiz tarafından verilen 44 saatlik Aile Okulu Kurs Programının içeriği: Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi, Aile içi iletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli Ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma Ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim. Sağlıklı Beslenme Ve Fiziksel Aktivite, Ölçme ve Değerlendirme modüllerinden oluşmaktadır. Bandırma Halk Eğitimi Merkezi binamızda açılan kurslar dışında, İlçemiz okullarından Cumhuriyet İlkokulu, Esnaf Sanatkarları Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulundaki velilere yönelik Aile Okulu Kurs Programı düzenlenerek, bu eğitimlerde 1337 kadın, 311 erkek olmak üzere toplamda 1648 velimizin kurslardan faydalanması sağlanmıştır.
Aralık ayında 446 kadın. 54 erkek veli olmak üzere toplamda 500 kursiyer halen eğitim programımıza devam etmekte olup, önümüzdeki süreçte ilçemizdeki Yaman Egeli Ortaokulu, Kemal Pireci Anadolu Lisesi ve Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Aile Okulu Eğitimlerimiz planlanmıştır.

Abone Ol 

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı! Sıcaklık 3 ila 8 derece artacak

Saç saça liseli kız kavgası! Ayırmak yerine izlediler: O anlar kamerada

Lüks rezidans genelev çıktı! Eş zamanlı baskın: 9 kadın kurtarıldı

Hafta sonu plan yapanlara uyarı geldi: Hem yağmur hem de sıcak var

Muş'ta faciaya ramak kala! Otomobil alev aldı, 4 kişi son anda yanmaktan kurtuldu

Açıklama yapıldı! Van'ın 7 ilçesinde 8 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak

Van'ın eski Valileri Münir Karaloğlu ile Mehmet Emin Bilmez, toplantıda yan yana görüntülendi