Muş’ta, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

Muş’ta, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

Muş’ta, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi


Tarih: 20.10.2023 16:54

i Aksa Buluşması” için Belediye Meydanı’nda buluşan kalabalık, İsrail ve Amerika aleyhine slogan attı. İsrail’in saldırılarını öfkeli bir dille protesto eden kalabalık, ellerinde saldırıları kınayan dövizler taşıdı.
Burada grup adına konuşan Muş İstişare Meclisi Başkanı Cahit Bulu, “Müslümanlar; Mescid-i Aksa’nın bizim temel inanç meselemiz olduğunu herkes bilsin. Filistin’de yaşanan bu savaşın hak ile batılın savaşı olduğunu da herkese buradan duyuruyoruz. Bu davanın kuru bir hamaset değil, şeref meselesi ve onur meselesi olduğunu da bilin. İbadet için yolculuğa gidilecek bir mescidin, Mescid-i Aksa olduğunu da bilinmeli. Mescid-i Aksa’da kılınan namazın 50 bin kat sevabı olduğundan da haberiniz olsun. Bütün bunlardan dolayı Filistin davasını sadece Filistin’in değil bütün İslam aleminin davası olduğunu herkes iyi bilsin” dedi.
Açıklamanın ardından Filistin’e destek, İsrail’e tepki sloganları atan binlerce kişi, İstasyon Caddesi’nde yürüyüş yaparak eylemi tamamladı.
Yürüyüşe Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, HÜDA-PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Abone Ol 

Hafta sonu plan yapanlara uyarı geldi: Hem yağmur hem de sıcak var

Muş'ta faciaya ramak kala! Otomobil alev aldı, 4 kişi son anda yanmaktan kurtuldu

Açıklama yapıldı! Van'ın 7 ilçesinde 8 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak

Van'ın eski Valileri Münir Karaloğlu ile Mehmet Emin Bilmez, toplantıda yan yana görüntülendi

Trump ülkesini yerden yere vurdu: Adil bir yargılama olmadı, savaşacağım

Tıkla gururlan! Bu manevra başka SİHA'larda yok

Arazi kavgasında 9 kişi ölmüştü! 6 firari sanık tutuklandı