Yarım asırdır baba mesleğini sürdürüyor

Yarım asırdır baba mesleğini sürdürüyor

Yarım asırdır baba mesleğini sürdürüyor


Tarih: 03.01.2023 10:45

Muğla’nın Marmaris ilçesine 42 kilometre mesafedeki turistik Söğüt Mahallesinde 1972 yılından bu yana kahvecilik yapan Sezai Akçay babasından devraldığı mesleği yarım asırdır sürdürüyor.
75 yaşındaki Sezai Akçay, Marmaris’in en uzak mahallelerinden bir olan Söğüt’te 5 metrekarelik kahvehanesinde müdavimlerine çay, kahve ve diğer sıcak içecekleri servis ederek geçimini sürdürüyor. Akçay, dükkanının duvarlarına siyah beyaz fotoğrafları asarak artık hayatta olmayanları da sık sık yad ediyor. Sabah 8’de işletmesini açıp akşam 6’da dükkanını kapattığını belirten 75 yaşındaki Sezai Akçay "Günde üç, dört demlik çay yapıyorum şükür yetiyor. Babamdan bana kalan bu meslek, önceleri bahçeye giderdim sonra o işi de bıraktım sadece kahvecilik yapıyorum ‘’ şeklinde konuştu. Yarım asırdır sokağa ve kahvesine gelenlere hizmet eden 1948 doğumlu Sezai Akçay sağlığı el verdiği müddetçe bu işi yapmaya devam edeceğini belirtti.
Kahvehanenin müdavimleri ise "Biz doğma büyüme buralıyız. Bu kahvenin de müdavimleriyiz, köyde boş vakitlerimizde eğlenmek için buraya geliyoruz" diye konuştu.

Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı