Yüksekovalı dağcılardan Aktütün kanyonlarına gezi

Yüksekovalı dağcılardan Aktütün kanyonlarına gezi

Yüksekovalı dağcılardan Aktütün kanyonlarına gezi


Tarih: 07.12.2023 10:02

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen bir grup dağcı, Şemdinli ilçesinin Aktütün bölgesindeki kanyonlarına gezi düzenledi.
Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi’nde bir araya gelen 35 kişilik grubun bu haftaki rotası Şemdinli ilçesinin Aktütün bölgesi oldu. Bölgede ilk olarak kahvaltı yapan dağcı grubu; daha sonra doğa ve kanyonlara yürüyüş gerçekleştirdi. Geziye katılan Mehdi Gözey, ’35 kişilik grupla Aktütün bölgesine günü birlik doğa yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, “Gruptaki herkes bu etkinliği çok beğenip daha sık yapılmasını talep etti. Bundan sonra Hakkâri bölgemizin keşfedilmeyen hiçbir yeri kalmayacak şekilde geziler yapacağız. Her yeri gezip dünya turizmine kazandıracağız’’ dedi.
Güzel bir gün geçirdiklerini belirten Hakan Zanyar Aykut ise ’’Bu haftaki rotamız Aktütün bölgesi oldu. 35 kişilik ekiple beraber Aktütün bölgesine doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Aktütün bölgesi kışın programlarımızın odak noktasıdır. Her sene olduğu gibi bu mevsimde de Şemdinli ve Derecik bölgesinde sportif faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı