Bitlis’te anız yangını! Saatler sonra söndürüldü
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çıkan anız yangını, 30 dönümlük arpa tarlasına sıçradı. İtfaiye ekipleri ve vatandaşların 4 saatlik çalışmasıyla söndürülen yangın sonrası soruşturma başlatıldı.
Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle 30 dönümlük arpa tarlasına sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.
ALEVLER GÜLİSTAN OVASI’NI SARDI
Aydınlar beldesi Gülistan Ovası’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan anız yangını, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Rüzgarın da etkisiyle alevlerin kontrol altına alınması güçleşti.
İTFAİYE VE VATANDAŞLAR 4 SAAT MÜCADELE ETTİ
Yangına Aydınlar ve Adilcevaz belediyelerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Vatandaşların da destek verdiği çalışmalarda, yangın 4 saatlik çabanın ardından kontrol altına alındı.
OTLAK ALANLAR VE EKİPMANLAR ZARAR GÖRDÜ
Yangında can kaybı yaşanmazken, çok sayıda otlak alan ve bazı tarımsal ekipmanlar zarar gördü. Tarım alanlarında meydana gelen tahribat, bölge çiftçilerini üzdü.
BAŞKAN YARDIMCISI EMEN: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yangın sonrası bölgede incelemelerde bulunan Aydınlar Belde Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Emen, yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve halkın dikkatli olması gerektiğini vurguladı.