30 yıldır dinmeyen bir acı: Çiçekli katliamı

30 yıldır dinmeyen bir acı: Çiçekli katliamı

30 yıldır dinmeyen bir acı: Çiçekli katliamı


Tarih: 30.10.2023 15:48

Bundan 30 yıl önce bölücü hainler Erzurum Pasinler ilçesi Çiçekli Köyü’nde, cami açılışı için toplanan cemaatten 6 masum insanımızı hunharca katletti. Onlarda ikisi daha gencecikti. Şehitlerimiz bu gün Alvar ve Çiçekli Köyü’ndeki kabirleri başında dualarla anıldı.
Çiçekli katliamında şehit olan 6 vatandaşımızdan dördü Çiçekli’de diğer ikisi ise Alvar Köyü’ne defnedilmişti. Şehitlerden birisi de cami açılışı için Çiçekli Köyü’nde eniştesiyle birlikte misafir olan Alvarlı Muhammed Efe’nin torunu olan Taki Mazlumoğlu’ydu. 30 Ekim 1993 günü Çiçekli’de cami açılışı için bir araya gelen topluluğu hedef alan gözü dönmüş katiller kaçarken iki de genci şehit ettiler. Katliamın olduğu Çiçekli Köyü’nde bu gün Pasinler Kaymakamı Yunus Emre Temel, ilçe protokolü, şehit yakınları ve köy halkının katıldığı anma programı çerçevesinde; köy camiinde Mevlid-i Şerif okundu ve daha sona kabirler ziyaret edildi.
30 Ekim 1993 tarihinde, Erzurum’un Pasinler ilçesi Çiçekli Köyü’nde bölücü hainler 6 masum vatandaşımızı şehit etti. Aradan geçen 30 yıla rağmen o gün hala hafızlarda canlı duruyor. Teröristlerin kalleş kurşunlarına hedef olan, o günün tanıklarından sağ kurtulanlardan birisi de Alvarlı Muhammed Efe’nin torunlarından Hasan Mazlumoğlu ile Çiçekli Köyü’nde babası ve amcasını kaybeden Murat Doğru idi.
“Bir çocuğun kafasına silah sıkmak insanlık dışı”
Katliamın yaşandığı gün Çiçekli Köyü’nde bulunan ve abisi ile eniştesini kaybeden Hasan Mazlumoğlu, "30 Ekim 1993 tarihinde, Erzurum’un Pasinler ilçesi Çiçekli köyüne giren PKK’lı teröristler, köy muhtarı Tahsin Doğru’nun evini bastı. Orada toplanan insanları hüviyet kontrolünden geçirdikten sonra ayağa kaldırarak duvarın önünde sıralanmalarını söylediler. Öldürüleceklerini anlayan muhtar Tahsin Doğru ve kardeşi İsmail Doğru eli silahlı teröristlerin üzerine hücum etti. Hainlerin açmış olduğu ateş ve attıkları el bombası sonucu Tahsin ve İsmail Doğru da olmak üzere 6 kişi katledildi. Bu hadiseleri küçümsememek lazım. Bu katil insanlar öyle gözleri dönmüş insanlar ki onları insan sayanların insanlığından şüphe ederim. Bu olayları yaşamayan bilemez. Ecelim gelmediği için bugün yaşıyorum. Ağabeyisini ve eniştesini şehit görmüş olaylara tanıklık etmiş biri olarak, bir çocuğun kafasına kurşun sıkılmasını asla unutamıyorum" dedi.
"Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin"
Murat Doğru, eşkıyaların baskınında babası ve muhtar olan amcasını kaybetti. Aradan 30 yılda geçse de unutulmayacak bir acı yaşadıklarını belirten Murat Doğru, “Bu acı her gün içimizde yaşıyor ve bir ateş gibi büyüyor. Bitmezde zaten. İnsanlıkla tarif edilmeyecek hadiseler yaşadık. Babam ve amcam ile birlikte 6 canımızı şehit verdik. Üzüntümüz çok fazla olsa da vatan için her şeyimizi feda ederiz. Allah devletimize ve milletimizde zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler